top icon
Επικαιρότητα

Valhalla, το νέο κεντρομήχανο hypercar της Aston Martin

Η Aston Martin βαφτίζει το επερχόμενο hypercar της, το οποίο θα είναι υβριδικό έχοντας τον θερμικό V6 κινητήρα του τοποθετημένο στο κέντρο.

Το είδαμε ως πρωτότυπο στην Έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο με την κωδική ονομασία AM-RB 003 και σήμερα το επερχόμενο και κεντρομήχανο hypercar της Aston Martin αποκτά και επίσημα το όνομά του συνεχίζοντας την παράδοση των V-cars των Βρετανών από το Milton Caynes – όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις Vantage, Virage, Vanquish και Valkyrie. Θυμίζουμε πως το νέο Valhalla, το οποίο, όπως και η Valkyrie, αντλούν το όνομά τους από τη σκανδιναβική μυθολογία, αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά γόνο της συνεργασίας της Aston Martin με την Red Bull Advanced Technologies και τον γνωστό σχεδιαστή, Adrian Newey.

H Aston Martin επισημαίνει πως η πρώην AM-RB 003 και νυν Valhalla θα χρησιμοποιεί τεχνολογία προερχόμενη από την F1 με τη μονάδα κίνησης να είναι υβριδική. Το θερμικό της σκέλος θα αποτελείται από έναν V6 κινητήρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, καθώς και πολλά από τα «καλούδια» της Valkyrie. Η παραγωγή της δε θα ξεκινήσει από μία ομάδα 130 ατόμων στη Μ. Βρετανία το 2021, με τη συνολική παραγωγή της να μην υπερβαίνει τις 500 μονάδες._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ