top icon
Επικαιρότητα

Video: Η ζωή του Carlo Abarth σε 1 λεπτό

Για να τιμήσει τον ιδρυτή της, η Abarth δημιούργησε ένα βίντεο μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης σημασίας, μέσω του οποίου παρουσιάζεται η πορεία της ζωής του Carlo Abarth και της μάρκας που ο ίδιος δημιούργησε.

Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, υπήρξε ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο λόγος για τον Αυστριακό Karl Abarth, οι δεσμοί του οποίου με την Ιταλία ήταν τόσο ισχυροί, που αποφάσισε να μετονομαστεί σε Carlo και να αποκτήσει ιταλική υπηκοότητα.

Εκ φύσεως ανταγωνιστικός, ο Carlo Abarth έφερε νέα πνοή στην εξέλιξη αυτοκινήτων επιδόσεων, για αγώνες ή για το δρόμο. Κάπως έτσι δημιούργησε την ομώνυμη μάρκα, που έχοντας ως σήμα-κατατεθέν τον Σκορπιό, έγινε γνωστή και εκτός Ιταλίας. Βασική αρχή του, ήταν να προσπαθεί να υπερβεί τα όρια, δημιουργώντας εξελίξεις για μικρά αυτοκίνητα, όπως το Fiat 500, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων τους. 

Διαβάστε επίσης: 110 χρόνια από τη γέννηση του Carlo Abarth

Άλλωστε, συνήθισε να αναφέρει πως «είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να ταπεινώνεις τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα με ένα πιο μικρό και αδύναμο αυτοκίνητο» και σε αυτό το μήκος κύματος, κινήθηκαν οι δημιουργίες του.

Διαβάστε επίσηςAbarth: στον αστερισμό του Σκορπιού

Τιμώντας τη μνήμη του, η Abarth ετοίμασε ένα video διάρκειας 1 λεπτού, με το οποίο θυμίζει στους παλαιότερους και δείχνει στους νεότερους, την ιστορία του Carlo Abarth, τις αντιξοότητες που κατά καιρούς αντιμετώπισε και τα εμπόδια, που κλήθηκε να υπερβεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ