top icon
Κόσμος

Video με το ηλεκτρικό Rimac Nevera σε off road περιπέτειες

Πως συμπεριφέρεται «εκτός δρόμου» ένα ηλεκτρικό hypercar με 1.914 ίππους;

Το Rimac Nevera, το αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο των 1.914 ίππων της κροατικής εταιρείας, είναι ίσως το απόλυτο hypercar σε μια πίστα και ένα από τα λίγα αυτοκίνητα σήμερα που μπορεί να συναγωνιστεί σε επιδόσεις το Tesla Model S Plaid. Πώς συμπεριφέρεται όμως η μοναδική αυτή κατασκευή «εκτός δρόμου»;

Ομολογουμένως, αυτή είναι μια ερώτηση που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει μέχρι τώρα. Κανείς, εκτός από τον Mate Rimac.

Ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος της Rimac αποφάσισε να δοκιμάσει το Nevera των 2+ εκατ. ευρώ εκεί όπου η άσφαλτος δίνει τη θέση της στη… λάσπη. Για την περίσταση, στο βίντεο που γυρίστηκε στο νέο campus της εταιρείας πρωταγωνιστεί το πρώτο -στην κυριολεξία- αντίτυπο του κροατικού EV που κατασκευάστηκε στις αρχές του 2021 και χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δοκιμές σε πίστα και δρόμο, για test drives με δημοσιογράφους και πελάτες, καθώς και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Rimac Nevera

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προ-παραγωγής πρωτότυπο, η εικονιζόμενη μπλε Nevera θα… καταστραφεί σύντομα, καθώς η Rimac αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει στα προβλεπόμενα crash test στα οποία υπόκειται κάθε νέο μοντέλο προκειμένου να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Δείτε στη συνέχεια τον Mate Rimac πίσω από το τιμόνι της Nevera σε εκτός δρόμου περιπέτειες:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ