top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Ακόμα πιο κοντά στο… ρεύμα

Η Volvo πραγματοποιεί σήμερα ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση των στόχων που έχει θέσει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης εισάγοντας μια σειρά αναβαθμίσεων και πρόσφατα εξελιγμένων επιλογών στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων, που θα διατεθούν σταδιακά σε ολόκληρη τη σειρά μοντέλων της.

Η εταιρεία από τη Σουηδία αναβαθμίζει τους ήδη υπάρχοντες υβριδικούς κινητήρες Twin T8 και T6 Twin Engine, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει ότι οι επιλογές plug-in θα είναι διαθέσιμες σε κάθε μοντέλο που παράγει. Επιπλέον, η Volvo θα παρουσιάσει μια σειρά από ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης κατά τους προσεχείς μήνες, ξεκινώντας από τις εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης στα μοντέλα XC90 και XC60.

Αυτά τα ήπια υβριδικά συστήματα προσφέρουν για πρώτη φορά στους πελάτες της εταιρείας το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά την πέδηση (KERS), το οποίο συνδυάζεται με τους υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το νέο λογότυπο της τεχνολογίας αυτής συμβολίζεται με το γράμμα «Β».

Σύμφωνα με την Volvo, το KERS εξασφαλίζει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 15% και μείωση των εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Παράλληλα, η Volvo έχει αναβαθμίσει την παραγωγική της ικανότητα ώστε έως και το 25% της συνολικής παραγωγής της να αποτελείται από Twin Engine plug-in εκδόσεις.

Ταυτόχρονα, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν νέοι και αναβαθμισμένοι κινητήρες στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα της γκάμας της που βασίζονται στην πλατφόρμα της (Scalable Product – SPA).

Το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα T8 Twin Engine με ισχύ έως και 420 ίππους διαθέτει νέα μπαταρία και προηγμένο σύστημα φόρτισης brake-by-wire κατά την πέδησης. Ταυτόχρονα, η αυτονομία του κινητήρα T8 αυξήθηκε κατά περίπου 15%.

Μια αναβαθμισμένη έκδοση του υβριδικού κινητήρα Twin T6 θα είναι διαθέσιμη στα V60 estate και S60 sedan.

Το XC90 θα είναι διαθέσιμο με μια ήπια υβριδική βενζινοκίνητη ή πετρελαιοκίνητη έκδοση με την ονομασία Β5, καθώς και με την Β6, που θα είναι βενζινοκίνητη με σύστημα mild-hybrid.

Στο XC60, οι ενδιαφερόμενου θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ήπια υβριδική βενζινοκίνητη ή πετρελαιοκίνητη έκδοση Β5, μία ήπια υβριδική Β4 με κινητήρα ντίζελ, καθώς και μία ήπια υβριδική (Β6) με βενζίνη. Η mild-hybrid έκδοση Β5 θα είναι διαθέσιμη με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Τέλος, το μικρότερο XC40 θα εμπλουτιστεί επίσης με μια νέα ηλεκτροκίνητη επιλογή, με τη μορφή ενός πετρελαιοκινητήρα T5 Twin Engine plug-in. Μια δεύτερη, υβριδική επιλογή plug-in T4 Twin Engine θα ακολουθήσει αργότερα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ