top icon
Επικαιρότητα

Volvo και Geely γιορτάζουν τα 10 χρόνια της συνεργασίας τους

Δέκα ακριβώς χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Volvo πέρασε από τα χέρια της Ford σε εκείνα της κινεζικής Geely. Και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί με δεδομένο το τεράστιο εμπορικό – και όχι μόνο – άλμα που έχει πραγματοποιήσει από το 2010 μέχρι και σήμερα ο Σουηδός κατασκευαστής.

Πολλοί ήταν αυτοί που μειδίασαν πριν 10 ακριβώς χρόνια όταν η κινεζική Zhejian Geely Holding (Geely) κατάφερε να εντάξει στους επιχειρηματικούς της κόλπους την Volvo Cars βάζοντας έτσι οριστικά τέλος σε μια…. ταραχώδη περίοδο για τον Σουηδό κατασκευαστή. Παρά το αρχικό μούδιασμα σε Δύση και Ανατολή, η πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει την ορθότητα του όλου εγχειρήματος, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια η Volvo Cars κατάφερε να μετατραπεί από έναν ευρωπαϊκό «παίχτη» με μικρή εμβέλεια σε έναν κατασκευαστή με παγκόσμιο εμπορικό αποτύπωμα στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων.

 «Η Volvo Cars είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ. Με την Geely εγκαινιάσαμε μια νέα περίοδο που μας οδήγησε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ανανεώσαμε εντελώς το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας, καθιερωθήκαμε παγκοσμίως, σχεδόν διπλασιάσαμε τις πωλήσεις και περάσαμε στην κερδοφόρα. Προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις επιχειρηματικές μας  δράσεις μαζί με την Geely», δήλωσε με έμφαση ο δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo.

Διαβάστε επίσης: Li Shufu, o άνθρωπος πίσω από το σύγχρονο θαύμα της Geely – και της Volvo

Τα προσεχή χρόνια, η Volvo ετοιμάζεται για ένα ακόμα άλμα – ή, πιο σωστά, για τη μεγάλη επέλαση – στην κατηγορία των ηλεκτρικών/ηλεκτροκίνητων οχημάτων με στόχο το 2025 το 50% των αυτοκινήτων που θα πουλά να κινείται αποκλειστικά ή επικουρικά με την αρωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα η ιθύνοντες του Σουηδού κατασκευαστή με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων συνεργασίας με την Geely, τα εξηλεκτρισμένα αυτά αυτοκίνητα θα βασίζονται σε μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας SPA, η οποία θα φέρει την ονομασία SPA2.

H Volvo Cars το 2010: 21.500 εργαζόμενοι, 449.255 πωλήσεις, €11,4 δις έσοδα

Η Volvo Cars το 2019: 43.000 εργαζόμενοι, 705.452 πωλήσεις, €24,8 δις έσοδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ