top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Νέο SUV μικρότερο του XC40, ηλεκτρικό XC90 και «ψαλίδι» σε sedan και wagon μοντέλα

O Hakan Samuelsson επιβεβαίωσε ότι η Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV, πιθανότητα υπό τη σκέπη της ονομασίας XC20 ή C20, καθώς και την ηλεκτρική εκδοχή του XC90, ενώ συγχρόνως θα περιορίζει τα μοντέλα με sedan και wagon αμάξωμα.

Η παρουσία της Volvo έχει ενισχυθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο κα πωλήσεων, χάρη στη σημαντική απήχηση των SUV μοντέλων της – των XC40, XC60 και XC90. Για του λόγου το αληθές, αυτή τη στιγμή σχεδόν τα δύο τρίτα των πωλήσεων της σκανδιναβικής εταιρείας ανά την υφήλιο απαρτίζονται από τα τρία αυτά μοντέλα.

Όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της Volvo, Hakan Samuelsson, η σουηδική φίρμα αναμένεται να επενδύσει ακόμα περισσότερο στα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους στο δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας που έχει ως ορίζοντα το 2030.

«Προγραμματίζουμε ένα SUV πιο χαμηλά από τη σειρά 40», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hakan Samuelsson, προσθέτοντας:

«Χρειαζόμαστε λιγότερα sedan και station wagon. Έχουμε πολλά wagon μοντέλα σήμερα με τα V60, V90 και τις Cross Country εκδόσεις τους, και πολλά sedan, μεγάλα και μικρά, με κανονικό και μακρύ μεταξόνιο. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τα sedan και wagon μοντέλα. Θα τα έχουμε στο μέλλον, αλλά πιθανότητα όχι τόσα πολλά.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα SUV στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτός είναι ο τρόπος που εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή και αυτό έχουμε στο πρόγραμμά μας».

Όπως αποκάλυψε ο CEO της Volvo, μετά την πρεμιέρα του νέου C40 Recharge, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει του χρόνου το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο XC90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ