«Το μέλλον της Volvo είναι ηλεκτρικό και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε πέρα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Με αυτή ακριβώς τη δήλωση ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία του Σουηδού κατασκευαστή με τις εταιρείες CALT (Κίνα) και LG Chem (Ν. Κορέα) για την προμήθεια ικανής… ποσότητας μπαταριών την προσοχή δεκαετία που θα καλύψει τις ανάγκες τόσο τη μητρικής εταιρείας, όσο και της «αδελφής» Polestar.

«Οι σημερινές συμφωνίες με τις CATL και LG Chem καταδεικνύουν τον τρόπο που θα φτάσουμε στους φιλόδοξους στόχους μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», προσέθεσε ο Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρείας.

Για την LG Chem, η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί παρά την επέκταση της ήδη υπάρχουσας με τον Σουηδό κατασκευαστή που ξεκίνησε με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις μοντέλων, όπως τα XC90, XC60 και V60. Την ίδια στιγμή, η κινεζική CATL (Contemporary Amperex Technology Ltd.) έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Erfurt της Γερμανίας το 2022, προμηθεύοντας, σε πρώτη φάση, την BMW.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η πρώτη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών της ίδιας της Volvo βρίσκεται υπό κατασκευή στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Γάνδη του Βελγίου.

Τόσο το ηλεκτρικό XC40, όσο και τα ομόσταβλα Polestar 2 και Lynk & CO 01, θα κατασκευαστούν στην ίδια γραμμή παραγωγής σε εργοστάσιο της Volvo που έχει την έδρα του στο Luqiao της Κίνας._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά