top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Τα «αμερικάνικα» XC60 θα παράγονται πλέον στην Ευρώπη

Η Volvo μετατοπίζει την παραγωγή του XC60 για την αγορά των ΗΠΑ από την Κίνα στην Ευρώπη για να αποφύγει τους εισαγωγικούς δασμούς της Ουάσιγκτον στα προϊόντα που κατασκευάζονται στη μεγαλύτερη σήμερα αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη.

Η Volvo κατασκευάζει επί του παρόντος το μεσαίο XC60 στη Σουηδία για τους ευρωπαίους πελάτες της και στην Κίνα για όλες τις άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Με δεδομένους όμως, πλέον, τους πρόσθετους δασμούς που θα επιβάλλει η Ουάσινγκτον στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, η Volvo ανακοίνωσε σήμερα την αναθεώρηση της κατασκευαστικής της στρατηγικής.

«Θα αναθεωρήσουμε φυσικά και θα πάρουμε τα XC60 για τις Η.Π.Α. από το εργοστάσιό μας στην Ευρώπη και θα δώσουμε τη δυνατότητα στην Κίνα να παράγει τα XC60 για άλλες αγορές», δήλωσε στο Reuters σήμερα ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, προσθέτοντας μάλιστα ότι η απόφαση αυτή είχε ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Θυμίζουμε πως η Ουάσινγκτον αυτό το μήνα ανακοίνωσε την επιβολή δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα, τα οποία υπολογίζονται ε αξία σε πάνω από 34 δις δολάρια. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Πεκίνο απάντησε άμεσα με αύξηση των αντίστοιχων δασμών που η χώρα επιβάλλει σ’ ένα πλήθος αμερικανικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως η Volvo εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ κοντά στο Charleston της Νότιας Καρολίνας, στο οποίο η μαζική παραγωγή της νέας γενιάς του S60 θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω επένδυση, ύψους 1,1 δις δολαρίων, προσφέρει στη Volvo ικανοποιητική «προστασία» από τον εμπορικό πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στους δύο γίγαντες της παγκόσμιας εμπορικής σκηνής, η σουηδική εταιρεία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ από τις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Κίνα.

Όλα, όμως, μπορούν να ανατραπούν εκ νέου, καθώς ο Donald Trump απειλεί ανοιχτά και την ΕΕ με την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ και προέρχονται από την Ευρώπη. Επ’ αυτού, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 25 του μήνα, όταν ο Donald Trump θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker._X.A.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ