top icon
Επικαιρότητα

Volvo XC40: Στο δρόμο που χάραξαν τα XC90 και XC60 στον τομέα της ασφάλειας (+video)

Την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων απέσπασε και το «μικρό» SUV της Σουηδικής εταιρείας στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε ο γνωστός και μη εξαιρετέος οργανισμός EuroNCAP.

Οι δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP το 2018 είναι οι πλέον «δύσκολες» των τελευταίων ετών για όλα νέα μοντέλα, καθώς στη διαδικασία αξιολόγησης έχουν ενταχθεί νέες και πιο απαιτητικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης ποδηλάτων με συστήματα αυτόματης πέδησης εκτάκτου ανάγκης. Για την περίσταση, το νέο Volvo XC40, με άλλα λόγια, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018, έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ασφαλείας σε σχέση με όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος αποσπώντας την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων.

Πιο συγκεκριμένα, στην προστασία ενηλίκων το «μικρό» SUV μοντέλο της Volvo πήρε βαθμολογία 97%, ενώ 87% ήταν εκείνη στον τομέα της προστασίας παιδιών. Στα θέματα που άπτονται των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης, η επίδοση του μοντέλου ήταν 76% και σε εκείνη των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, 71%.

«Το νέο XC40 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην αγορά. Έρχεται ως πρότυπο με τη μεγαλύτερη προσφορά τεχνολογίας ασφαλείας για οποιεσδήποτε μικρό SUV, βοηθώντας τους οδηγούς να ανιχνεύσουν και να αποφύγουν τις συγκρούσεις και να παραμείνουν με ασφάλεια στην λωρίδα τους», δήλωσε ο Malin Ekholm, επικεφαλής του Κέντρου Ασφάλειας των Volvo Cars._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ