top icon
Επικαιρότητα

VW Atlas: Για τις αγορές της Β. Αμερικής

Η VW παρουσίασε το νέο μεγάλο της SUV αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης.

Η γερμανική εταιρεία κάνει ένα ακόμα βήμα προκειμένου να αντιστρέψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το βαρύ κλίμα που έχει εδώ και έναν και πλέον χρόνο διαμορφωθεί εξαιτίας της αποκάλυψης του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων. Το νέο Atlas, το οποίο βασίζεται στο δάπεδο MQB, είναι 7θέσιο υπερβαίνοντας οριακά σε μήκος τα 5 μ., όντας μεγαλύτερο ακόμα και από το «ευρωπαϊκό» Touareg. Το χαρακτηριστικό αυτό καθιστά το νέο Atlas ως το μεγαλύτερο μοντέλο που η γερμανική εταιρεία διαθέτει σήμερα στην αγορά των ΗΠΑ.

Κάτω από το καπό του συναντάμε έναν 4κύλινδρο κινητήρα της γενιάς TSI με χωρητικότητα 2,0 λίτρα, ο οποίος αποδίδει 238 ίππους, ενώ για όσους έχουν υψηλότερες απαιτήσεις, η VW προσφέρει τον 6κύλινδρο VR6 κινητήρα των 3,6 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 280 ίππους. Και στις περιπτώσεις, το κιβώτιο είναι αυτόματο, με 8 στο σύνολο σχέσεις. Στο 2λιτρο Atlas, η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ στο «μεγάλο» και στους τέσσερις με την αρωγή του γνωστού συστήματος τετρακίνησης 4Motion.

Σχεδιαστικά, το… αμερικάνικο SUV της γερμανικής εταιρείας υιοθετεί γνώριμες γραμμές, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, τα τετράγωνα εμπρός φώτα καθώς και η επιβλητική μάσκα. Στο εσωτερικό, που είναι εξίσου γνώριμο στην όψη, το κυρίαρχο στοιχείο είναι οι τρεις σειρές καθισμάτων, οι οποίες είναι ικανές να φιλοξενήσουν με ανέσεις… βασιλιά έως και επτά ενήλικους επιβάτες.

Όπως είναι καθιερωμένο πλέον ακόμα και σε αυτοκίνητα μικρότερων κατηγοριών και κόστους, το νέο VW Atlas είναι εφοδιασμένο με μια πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν τις ασφαλέστερες μετακινήσεις των επιβατών του. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα: Automatic Post-Collision Braking System, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, Blind Spot Monitor, Lane Departure Warning και Autonomous Emergency Braking.

Το νέο αυτό SUV της VW, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Chattanooga του Tenneessee, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση του Λ. Άντζελες, η οποία ανοίγει τις πύλες της σε λίγες μέρες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ