top icon
Επικαιρότητα

VW Beetle Dune: Γεύση από… Baja

Δύο περιπετειώδεις εκδόσεις που «μυρίζουν» Αμερική. Αν μη τι άλλο, σχεδιαστικά.

Διαθέσιμα σε εκδόσεις κουπέ και κάμπριο, τα δίδυμα Beetle Dune πραγματοποιούν το επίσημο ντεμπούτο τους στο Λ. Άντζελες των ΗΠΑ αντλώντας την… έμπνευσή τους από τα Baja Bugs της δεκαετίας του ’60. Σύμφωνα με την VW, τα διαθέσιμα χρώματα, όσον αφορά στις εξωτερικές επιφάνειες, είναι μόλις τρία -Sandstorm Yellow, Deep Black Pearl και Pure White. Σχεδιαστικά, τα δύο αυτοκίνητα ξεχωρίζουν για τους διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, την κυψελοειδή μάσκα εμπρός, τα μαύρα φρύδια-προεκτάσεις των φτερών, τον πίσω διαχύτη αέρα, καθώς και για τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα στο πλάι. Απαραίτητες προσθήκες, επίσης, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και οι 18άρες ζάντες που συνοδεύονται από ελαστικά διαστάσεων 234/45.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η απόσταση των δύο αμαξωμάτων από το έδαφος είναι αυξημένη κατά μόλις 10 χλστ., ενώ διευρυμένα κατά μερικά επίσης χιλιοστά είναι και τα μετατρόχια.

Στο εσωτερικό, το στάνταρ σύστημα infotainment της VW, το οποίο υποστηρίζει τις εφαρμογές Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink, συνδυάζεται με οθόνη διαμέτρου 6,3 ιντσών. Μεταξύ άλλων, στο βασικό εξοπλισμό των νέων Beetle Dune συγκαταλέγονται επίσης η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα Park Distance, ο διζωνικός αυτόματος κλιματισμός.

Κάτω από το καπό συναντάμε στην κορυφή της γκάμας τον γνωστό 2.0 TSI βενζινοκινητήρα της VW, ο οποίος έχει ρυθμιστεί ώστε να αποδίδει 220 ίππους, ενώ χαμηλότερα τους αντίστοιχους 1.2 και 1.4, οι οποίοι αποδίδουν αντίστοιχα 105 και 150 ίππους. Οι επιλογές σε ότι αφορά στους ντίζελ περιορίζονται στον 2λιτρο TDI της VW, σε εκδόσεις 110 και 150 ίππων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ