top icon
Επικαιρότητα

VW #dieselgate: Αμνηστία έναντι παροχής στοιχείων!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, οι ιθύνοντες της VW δεν πρόκειται να… απολύσουν όσους εργαζομένους συνεισφέρουν με χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν σε γεγονότα αλλά και σε ονόματα που εμπλέκονται άμεσα στο σκάνδαλο #dieselgate.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται τη στιγμή ακριβώς που ο γερμανικός Όμιλος δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Θυμίζουμε πως την ίδια στιγμή ο Όμιλος VW έχει προ-αναγγείλει τη διενέργεια «εσωτερικών ερευνών» αναφορικά με το διαβόητο πλέον σκάνδαλο, επιστρατεύοντας για την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωσή τους τη βοήθεια του συμβουλευτικού οίκου Deloitte, αλλά και της αμερικάνικης νομικής εταιρείας, Jones Day.

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, η VW υπόσχεται πλήρη αμνηστία, αλλά και απαλλαγή από πιθανές οικονομικές απαιτήσεις όσων ασκήσουν το εν λόγω δικαίωμα, σε όσους υπαλλήλους ρίξουν… φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το σκάνδαλο. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το εν λόγω ρεπορτάζ, η αμνηστία δεν αφορά στα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου, εφόσον φυσικά προκύψουν σχετικές ευθύνες που θα τους βαρύνουν, ούτε και στους «υψηλόμισθους υπαλλήλους» του.

Όπως είναι αναμενόμενο, προς το παρόν οι ιθύνοντες της VW αρνούνται να προβούν σε οποιουδήποτε είδους σχολιασμό σε σχέση με το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.

Εν τω μεταξύ, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, για μια ακόμη φορά έκανε αναφορά στην… υπόθεση VW, αυτή τη φορά στα πλαίσια του προγραμματισμένου εβδομαδιαίου μηνύματός της, σε μια εμφανή προσπάθεια υποβάθμισης του όλου ζητήματος.

«Το Made in Germany brand δεν έχει υποστεί ζημιά από το σκάνδαλο VW, ωστόσο η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει το όλο θέμα με διαφάνεια».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου της, η Angela Merkel, δήλωσε:

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιμετωπίσει η VW το όλο ζήτημα. Η VW μπορεί να ανακάμψει αν δράσει με διαφάνεια και αλλάξει τις οργανωτικές της δομές με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίσει η ίδια ότι κάτι παρόμοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί το μέλλον. Πιστεύω πως η VW εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με όλη της την δύναμη».

Η συγκεκριμένη «παρέμβαση» της Καγκελαρίου έρχεται δύο μόλις 24ωρα πριν την πραγματοποίηση επί γερμανικού εδάφους μιας σημαντικής, όπως χαρακτηρίζεται, διάσκεψης των μεγαλύτερων βιομηχανικών «ονομάτων» της χώρας, αλλά και λίγες μέρες μετά την επίσημη επίσκεψή της στην Κίνα, στην οποία συνοδεύτηκε από τον νέο CEO του VW Group, Matthias Muller, στο πρόσωπο του οπολιου συνεχίζει να παρέχει πλήρη κάλυψη στους έως τώρα χειρισμούς του γύρω από την υπόθεση #dieselgate.

Δείτε στα παρακάτω links τη χρονολογική εξέλιξη όλων των γεγονότων του πολύκροτου σκανδάλου #dieselgate._Χ.Α.

VW AG: Οσμές σκανδάλου με επίκεντρο τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ

Η VW παραδέχεται το «σκάνδαλο ρύπων»

VW #dieselgate: Αρμαγεδδών…

VW #dieselgate: Τέλος εποχής για τον Martin Winterkorn

Πως λειτουργεί το παράνομο λογισμικό της VW

VW #dieselgate: Η θύελλα συνεχίζεται

VW #dieselgate: Αλλαγή φρουράς

EPA: Μετρήσεις ρύπων σε πραγματικές συνθήκες

Ελβετία: Απαγόρευση πωλήσεων για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα προδιαγραφών Euro 5 του VW Group!

VW #dieselgate: Διορία μέχρι 7 Οκτωβρίου

VW #dieselgate: 2,1 εκ. Audi φέρουν το παράτυπο λογισμικό

VW #dieselgate: Εισαγγελική έρευνα κατά Winterkorn

VW #dieselgate: Έτσι ξεκίνησαν όλα;

VW #dieselgate: Σε αναζήτηση ρευστού…

VW #dieselgate: Ενημέρωση για τα αυτοκίνητα που επηρρεάζονται στην Ελλάδα

VW #dieselgate: Πόσο θα κοστίσει το σκάνδαλο;

VW #dieselgate: Έρχονται περικοπές…

VW #dieselgate: Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι ανακλήσεις

VW #dieselgate: Λογισμικό «ελέγχου» και στους ΜΥ2016 κινητήρες ντίζελ

VW #dieselgate: Στο μικροσκόπιο τα «καθαρά» δάνεια της VW

To #dieselgate γίνεται… ταινία!

VW Group: Προσεχώς… καθαρότερο!

VW #dieselgate: Ανακαλούνται 8,5 εκ. οχήματα στην Ευρώπη

VW #dieselgate: Περισσότερα του ενός τα παράτυπα λογισμικά;

VW #dieselgate: Χρυσώνει το χάπι ο Όμιλος VW…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ