top icon
Επικαιρότητα

VW: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με 200.000 ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Γερμανία

Η VW θα αποζημιώσει 200.000 ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της ύστερα από εξωδικαστικό συμβιβασμό που ολοκληρώθηκε στη Γερμανία στη σκιά του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η VW φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με 200.000 ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων της ύστερα από μία ομαδική αγωγή που κατετέθη εις βάρος της στη σκιά του διαβόητου σκανδάλου dieslegate από την ομάδα καταναλωτών VZBV στη Γερμανία. Όπως ανακοινώθηκε, επιπλέον 21.000 περιπτώσεις μένει να εξεταστούν έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός, ενώ μετά το πέρας των διαδικασιών αναμένεται να αποδοθούν στους ενάγοντες αποζημιώσεις που κυμαίνονται από 1.350 έως και 6.250 ευρώ ανά αυτοκίνητο και ιδιοκτήτη.

Παρ’ ότι το αρχικό κονδύλι που είχε προβλεφθεί για τις ως άνω αποζημιώσεις στη Γερμανία είχε οριστεί στα 830 εκατ. ευρώ, συνολικά η VW αναμένεται να καταβάλει στα πλαίσια της ομαδικής αγωγής της VZBV κεφάλαια που θα ανέρχονται στα 620 εκατ. ευρώ.

Αν μη τι άλλο, ο εν λόγω συμβιβασμός σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αφήσει πίσω της το διαβόητο dieselgate, το οποίο ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τον Σεπτέμβριο του 2015.

Έως τώρα η όλη υπόθεση φέρεται να έχει κοστίσει – σε αποζημιώσεις, διευθετήσεις και άλλες αξιώσεις ιδιωτών, μετόχων και κρατικών φορέων – στη γερμανική εταιρεία περισσότερα από 30 δις ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ