top icon
Επικαιρότητα

To VW Golf γίνεται σήμερα 46 ετών

Γενέθλια έχει σήμερα το VW Golf, ένα από τα πλέον σημαντικά μοντέλα της παγκόσμιας αγοράς, που έχει φτάσει αισίως στην 8η γενιά του, έχοντας ξεπεράσει τις 35 εκατομμύρια πωλήσεις.

Ήταν 29 Μαρτίου 1974, όταν στο εργοστάσιο της Volkswagen που βρίσκεται στο Wolfsburg, ξεκίνησε η παραγωγή του Golf. Ενός οχήματος που παρέλαβε βαριά κληρονομιά, αφού προορίζονταν για αντικαταστάτης του θρυλικού Beetle, του γνωστού σε όλους μας “Σκαραβαίου”.

Όπως αποδείχθηκε, το VW Golf MK1 αποτέλεσε ξεχωριστή πρόταση εκείνη την εποχή, ουσιαστικά δημιουργώντας μία κατηγορία οικογενειακών οχημάτων με μικρές εξωτερικές διαστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, αποτέλεσε την ιδανική βάση ώστε να καταστεί σε διαχρονικό best seller, γεγονός που σήμερα, επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς. Σε 46 χρόνια σταδιοδρομίας μέχρι την παρουσίαση του νέου VW Golf πριν από μερικούς μήνες, το μοντέλο μετρούσε περισσότερες από 35 εκατομμύρια πωλήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε 780.000 οχήματα ετησίως και ένα νέο αυτοκίνητο κάθε 41 δευτερόλεπτα!

Interior

Λένε πως η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί και η πορεία του VW Golf MK1 στην αγορά, ήταν ανάλογη. Το αυτοκίνητο που σχεδίασε ο φημισμένος Ιταλός Giorgetto Giugiaro, τράβηξε εξαρχής την προσοχή του αγοραστικού κοινού. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το πρώτο Golf παραδόθηκε στις 5 Αυγούστου 1974, ενώ το αυτοκίνητο συμπλήρωσε 1 εκατομμύριο πωλήσεις μόλις 2 χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1976.

Διαβάστε επίσης: Οι 7+1 γενιές του VW Golf

Την ίδια χρονιά, το VW Golf MK1 είχε παρουσιαστεί σε εκδόσεις πετρελαίου και GTI, ενώ το 1979 απέκτησε και cabriolet παραλλαγή. Έμεινε στην παραγωγή έως το 1983, όταν και αντικαταστάθηκε από το VW Golf MK2, έχοντας προηγουμένως αγγίξει τις 7 εκατομμύρια πωλήσεις.

VW Golf I

VW Golf MK1 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αμάξωμα: 2/4 πόρτες

Θέσεις: 5

Χωρητικότητα αποσκευών: 300 λίτρα

Κινητήρες:

4κύλινδρος βενζίνης 1,1 λίτρων, ισχύς 50 ίπποι, τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα

4κύλινδρος βενζίνης 1,5 λίτρων, ισχύς 70 ίπποι, τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα

Κίνηση: Εμπρός

Κιβώτιο: Χειροκίνητο 4 σχέσεων ή προαιρετικά, αυτόματο 3 σχέσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ