top icon
Επικαιρότητα

VW Golf VIII: H αντιστροφή μέτρηση ξεκίνησε (μέρος 7ο)

Ένα 24ώρο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου VW Golf, η γερμανική εταιρεία μας γυρίζει πίσω θυμίζοντας μας τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου. Και εν προκειμένω, το Golf VII, που παρουσιάστηκε το 2012.

Μετά την παύση παραγωγής του Golf I το 1983, του Golf II το 1991, του Golf III το 1996, του Golf IV το 2003, του Golf V το 2008 και του Golf VI το 2012, η γερμανική εταιρεία γύρισε μία ακόμα σελίδα παρουσιάζοντας το μοντέλο της έβδομης και τελευταίας μέχρι και σήμερα γενιάς. Πρωταρχικός στόχος της VW με το «τρέχον» Golf ήταν η περαιτέρω μείωση του βάρους, κατά 100 κιλά κατά μέσο όρο, αλλά και η αύξηση των επιπέδων παθητικής ασφάλειας σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, στο Golf VII σημαντικές μειώσεις επήλθαν και στις μέσες απαιτήσεις σε καύσιμο (έως και -23%). Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, με το City Emergency Brake, για παράδειγμα, να έχει τον πρώτο λόγο.

Ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του μοντέλου, η VW παρουσίασε τέσσερις εκδόσεις του: την GTI, την R και την Variant. Ο εξηλεκτρισμός του μοντέλου έλαβε χώρα με το GTE το 2014 και ένα χρόνο αργότερα με το e-Golf. Φέτος, η VW παρουσίασε την κορυφαία σπορ έκδοση GTI TCR, με κινητήρα 290 ίππων, ο οποίος βασίζεται στον καθαρόαιμο του αγωνιστικού TCR των 350 ίππων.

Timeline

2012: Πρεμιέρα του VW Golf VII στο Βερολίνο.

2013: Ντεμπούτο για τις εκδόσεις 4Motion, GTI, GTD, R και Variant.

2014: Το ηλεκτρικό e-Golf κάνει την επίσημη εμφάνισή του και στην Έκθεση της Γενεύης η GTE. H γερμανική εταιρεία γιορτάζει στο Wolfsburg τα 40 χρόνια του μοντέλου και την ίδια χρονιά παρουσιάζει τα Golf SV και R Variant

2015: Πρεμιέρα για το Golf GTI Clubsport, το GTD Variant, Golf R Touch Concept & Connect Golf στην CES.

2016: Η VW γιορτάζει στο Nurburgring τα 40 χρόνια της έκδοσης GTI και την ίδια χρονιά παρουσιάζει το GTI Clubsport S

2017: Η εταιρεία αναβαθμίζει τη γκάμα του μοντέλου και το Golf Sportvan

2018: Πρεμιέρα για το GTI TCR Concept στην Αυστρία στην εκδήλωση Worthersee

2019: Ντεμπούτο για την έκδοση GTI TCR

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ