Επικαιρότητα Κόσμος

VW Golf VIII: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε (μέρος 6ο)

Η γερμανική εταιρεία μας γυρίζει πίσω στο παρελθόν θυμίζοντας μας τις προηγούμενες γενιές του δημοφιλούς της μοντέλου. Και εν προκειμένω, το VW Golf VI, που παρουσιάστηκε το 2008 και παρέμεινε στην αγορά έως το 2012.

Μετά την παύση παραγωγής του Golf I το 1983, του Golf II το 1991, του Golf III το 1996, του Golf IV το 2003 και του Golf V το 2008, η γερμανική εταιρεία γύρισε μία ακόμα σελίδα παρουσιάζοντας το μοντέλο της έκτης και προτελευταίας μέχρι σήμερα γενιάς. Αν μη τι άλλο, τα στοιχεία που την χαρακτήριζαν ήταν το συγκολλημένο με λέιζερ αμάξωμα που κατάφερε να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις καθιερωμένες δοκιμές του EuroNCAP, ενώ μια σειρά από νέα βοηθητικά συστήματα έκαναν επίσης πρεμιέρα σε αυτό το Golf.

Μεταξύ αυτών ήταν το Adaptive Cruise Control (ACC), το Park Assist και το Hill Start Assist, στοιχεία που σε συνδυασμό με το Adaptive Chassis Control χάριζαν στο Golf VI το 2009 τον τίτλο του «World Car of the Year». Τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό ο υποψήφιος αγοραστής μπορούσε να βρει στοιχεία και βοηθήματα, όπως το start&stop, αερόσακο γονάτου, πίσω φώτα LED και Dynamic Cornering Lights.

Μεταξύ άλλων, στον τομέα των μηχανικών του συνόλων, το γερμανικό μοντέλο είχε να παρουσιάσει μία νέα γενιά βενζινοκινητήρων της οικογένειας και την υιοθέτηση κοινής γραμμής τροφοδοσίας (λέγε με common rail) στις εκδόσεις με τα διακριτικά TDI.

Timeline

2008: Πρεμιέρα για το νέο Golf VI. Η γενιά αυτή υιοθέτησε για πρώτη φορά την τεχνολογία common rail στουςTDI κινητήρες της αλλά και πληθώρα νέων βοηθημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την άνεση και την ασφάλεια

2009: Ντεμπούτο για την τέταρτη κατά σειρά έκδοση Variant και την έκτη με τα διακριτικά GTI στην ιστορία του μοντέλου. Την ίδια χρονιά επιστρέφει το Golf GTD

2010: Παρουσιάζεται το τρίτο κατά σειρά Golf R και το νέο Cross Golf

2011: Πρεμιέρα για το τέταρτο Golf Cabriolet στην ιστορία του μοντέλου

2012: Το VW Golf VI ολοκληρώνει τον κύκλο του ύστερα από 2,85 εκ. πωλήσεις

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου