Το VW Group αναθεωρεί προς τα πάνω τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα έχει στις τάξεις του μέσα στην προσεχή δεκαετία.

Σύμφωνα με το πλάνο «Roadmap E» που εκπόνησε ο γερμανικός όμιλος το 2017, το VW Group θα ενέτασσε στις τάξεις του 50 ηλεκτρικά μοντέλα με χρονικό ορίζοντα το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Σήμερα, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο όμιλος των 12 εταιρειών - ο οποίος απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τις VW, Audi, Porsche, Bentley, Seat και Skoda - σκοπεύει να επιταχύνει το ρυθμό επέκτασής του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας έως το 2028 περίπου 70 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Ως αποτέλεσμα του παραπάνω πλάνου, ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα κατασκευαστούν σε «ηλεκτρικές πλατφόρμες» θα αυξηθεί από 15 σε 22 εκ.

Για το νέο αυτό πλάνο, ο CEO της VW, Herbert Diess, δήλωσε σήμερα τα εξής:

«Η VW αναλαμβάνει την ευθύνη όσον αφορά τις βασικές τάσεις του μέλλοντος - ιδιαίτερα σε σχέση με την προστασία του κλίματος. Οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού είναι ο στόχος μας. Η VW επιδιώκει να παρέχει λύσεις κινητικότητας σε εκατομμύρια ανθρώπους που θα είναι ασφαλέστερη, καθαρότερη και πλήρως συνδεδεμένη. Για να επωμιστούμε τις επενδύσεις που απαιτούνται για την ηλεκτρική επέλασή μας πρέπει να κάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις στην αποδοτικότητα και τις επιδόσεις μας όλους τους τομείς».

Για να επιτευχθούν οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι σε σχέση με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η VW σχεδιάζει να επενδύσει σε διάφορους τομείς περισσότερα από 30 δις € έως το 2023.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα πως μετά το Audi e-tronτη νέα Porsche Taycan και το VW ID. Hatchback, το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής θα πάρουν τα Seat el-Born, ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion και Skoda Vision E._X.A.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά