top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Αναστολή λειτουργίας εργοστασίων στην Ευρώπη

Το VW Group θα αναστείλει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε  τη λειτουργία των μονάδων του σε Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία, κίνηση που ετοιμάζει να κάνει και για τα υπόλοιπα εργοστάσιά του σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στη Γερμανία, εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Το κύμα «αναστολής εργασιών» στην παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το VW Group, το οποίο κατέστησε γνωστό σήμερα πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων του σε Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία.

«Δεδομένης της σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης στις πωλήσεις και της αυξημένης αβεβαιότητας όσον αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για τα εργοστάσιά μας, η παραγωγή αναμένεται να ανασταλεί στο εγγύς μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της VW Group, Herbert Diess.

Πιο συγκεκριμένα, αναστολή παραγωγής θα υπάρξει στα εργοστάσια της VW στην Ισπανία, στο Setubal στην Πορτογαλία, στη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία, ενώ παύση εργασιών έχει ήδη επέλθει στη μονάδα της Lamborghini στη Sant’Agata, καθώς και σε εκείνη της Ducati.

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα εργοστάσια του VW Group που βρίσκονται στη Γερμανία έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται προκειμένου να αναστείλουν την παραγωγή, πιθανώς για δύο εβδομάδες.

«Τα μεμονωμένα εμπορικά σήματα θα κοινοποιήσουν τις λεπτομέρειες των σχεδίων τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Diess.

Το συμβούλιο εργαζομένων του VW Group, έχοντας πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατό οι υπάλληλοι στα εργοστάσιά του να διατηρήσουν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους για να αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού, προτρέπει στο κλείσιμο των μονάδων παραγωγής.

«Το 2020 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος, καθώς η πανδημία μας φέρνει αντιμέτωπους με άγνωστες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις», συμπλήρωσε ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ