top icon
Επικαιρότητα

To VW Group διαχωρίζει το ρόλο των Seat και Skoda

Ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει να αναβαθμίσει τον προϊοντικό ρόλο και χαρακτήρα της Seat και παράλληλα να «στρέψει» την Skoda σε πιο προσιτές κατηγορίες μοντέλων.

Το VW Group δείχνει πρόθυμο να ενισχύσει τη διαφοροποίηση του προϊοντικού «περιεχομένου» ανάμεσα στις ομογάλακτες Seat και Skoda προσδίδοντας στην ισπανική εταιρεία μια πιο upmarket εικόνα, ωθώντας παράλληλα την τσέχικη εταιρεία σε πιο προσιτές κατηγορίες οχημάτων «κόντρα» στις Hyundai, Kia και Dacia.

«Θέλουμε να διαχειριζόμαστε στο μέλλον με περισσότερη σαφήνεια την ταυτότητα κάθε μάρκας μας», δήλωσε στην Automobilwoche ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής ανάπτυξης των προϊόντα της VW, Michael Jost.

Και προσέθεσε:

«Η Seat θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ακόμα πιο συναισθηματικά αυτοκίνητα, όπως δηλώνουν τα μοντέλα Cupra. Η Skoda θα μπορούσε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης με περισσότερη ένταση, καθώς και σε εκείνες πελατών που αναζητούν περισσότερη πρακτικότητα.»

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών πώλησης των μοντέλων της Seat σε σύγκριση με εκείνα της VW – κίνηση που, συν τοις άλλοις, θα έθετε την ισπανική εταιρεία «αντιμέτωπη»  με την Alfa Romeo, όπως διακαώς επιθυμούσε ο αποθανόν πρώην πρόεδρος της VW, Ferdinand Piech.

Παράλληλα, μια τέτοια απόφαση είναι πιθανόν να υποβαθμίσει τον premium χαρακτήρα των μελλοντικών μοντέλων της Skoda, με την τελευταία να επικεντρώνεται περισσότερο σε αγορές, όπως εκείνες της Ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες οι Hyundai, Kia και Dacia έχουν συμπιέσει το μερίδιο αγοράς του VW Group.

Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Michael Jost επεσήμανε επίσης τα εξής:

«Θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τις πιθανές αλληλεπικαλύψεις στα χαρτοφυλάκια προϊόντων όλων των εμπορικών μας σημάτων.»_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ