top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Επενδύσεις 73 δις ευρώ την προσεχή 5ετία

Το VW Group ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδια του για την πραγματοποίηση επενδύσεων συνολικού ύψους 73 δις ευρώ την προσεχή 5ετία στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των υβριδικών αυτοκινήτων και της ψηφιοποίησης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του VW Group, μέσα στην προσεχή 5ετία, ο όμιλος των 12 εταιρειών σκοπεύει να επενδύσει 73 δις ευρώ σε νέες τεχνολογίες. Και πιο συγκεκριμένα, περί τα 35 δις ευρώ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, περίπου 11 δις ευρώ στα υβριδικά αυτοκίνητα και κοντά στα 27 δις ευρώ στην ψηφιοποίηση προϊόντων και εγκαταστάσεων.

Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, το VW Group σκοπεύει να λανσάρει περίπου 70 ηλεκτρικά μοντέλα – ήδη τα 20 από αυτά βρίσκονται ήδη στην παραγωγή, με 50 ακόμη να ακολουθούν. Στόχος του ομίλου είναι, επίσης, να διαθέτει στoυς κόλπους του έως το 2030 περί τα 60 υβριδικά μοντέλα, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά είναι ήδη στην παραγωγή.

Σε ότι αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, έως το 2030 στόχος του VW Group είναι η παραγωγή 26 εκατ. μονάδων. Από αυτά, τα 19 εκατ. θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB, στην οποία «πατούν» σήμερα τα νέα VW ID.3 και ID.4 – τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούν το δάπεδο PPE των Porsche Taycan και Audi e-tron GT.

Ένα ακόμα στοίχημα του ομίλου είναι η δημιουργία μιας ακόμα πιο ισχυρής κατασκευαστικής «βάσης» εντός Γερμανίας. Έτσι, στο Salzgitter το VW Group θα επενδύσει περίπου 1 δις ευρώ σε θέματα που αφορούν την κατασκευή μπαταριών. Σε συνεργασία με τη Σουηδική κοινοπραξία Northvolt, η VW θα κατασκευάσει εκεί μια εγκατάσταση παραγωγής κυψελών που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2024.

VW Group

Την ίδια χρονιά, στο Wolfsburg θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός ακόμα ηλεκτρικού SUV που θα απευθύνεται στους αγοραστές της γηραιάς ηπείρου – στην εν λόγω μονάδα παράγονται σήμερα το Golf, το VW Tiguan και το Seat Tarraco.

Στο εγγύς μέλλον, η Volkswagen Commercial Vehicles θα κατασκευάσει στο Ανόβερο το πλήρως ηλεκτρικό ID. Buzz, μαζί με 4 SUV μοντέλα της κατηγορίας D για λογαριασμό των υπολοίπων μαρκών του VW Group.

Στην κατασκευαστική δυναμική της μονάδας του Emden θα προστεθεί ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο. Επιπλέον του ID.4, το 4θυρο, πλήρως ηλεκτρικό VW Aero είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει να παράγεται στην εν λόγω μονάδα από το 2023 και μετά.

Από εκεί και πέρα, το VW Passat, το οποίο αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στο Emden, θα «μετακομίσει» το 2023 στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, μαζί με το Skoda Superb. Γεγονός που θα «απελευθερώσει» πολύτιμο κατασκευαστικό χώρο στη μονάδα του Kvasiny της Skoda, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το σχεδιασμό του VW Group να βάλει οριστικό φρένο στα σχέδια του για δημιουργία μιας νέας μονάδας στην Τουρκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ