Επικαιρότητα Κόσμος

To VW Group εξασφάλισε την προμήθεια λιθίου για 10 χρόνια από την κινεζική Ganfeng Lithium Co.

Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που θα εξασφαλίσει στο γερμανικό όμιλο τα απαραίτητα αποθέματα για την κατασκευή μπαταριών για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα του.

Η ταχεία αύξηση στη δημοτικότητα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων τα προσεχή χρόνια, αν μη τι άλλο, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές πρώτων υλών. Ειδικά στην περίπτωση του λιθίου, που αποτελεί, ως γνωστό, βασικό συστατικό για τη «γέννηση» των συσσωρευτών ενέργειας υγρού ηλεκτρολύτη των σύγχρονων EVs, η ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2023. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμφωνία του Ομίλου VW με την Ganfeng Lithium Co. για την προμήθεια λιθίου για τα προσεχή 10 χρόνια αποτελεί ζήτημα ζωτική σημασίας για τον πρώτο με δεδομένο ότι τα μέλη του αναμένεται να παρουσιάσουν μέσα στην προσεχή δεκαετία πάνω από 70 ηλεκτρικά μοντέλα.

«Σχεδόν το ένα τέταρτο των αυτοκινήτων που θα πουλάμε το 2025 θα τροφοδοτούνται με ρεύμα. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει ραγδαία αύξηση της ζήτησης πρώτων υλών για την παραγωγή μπαταριών τα επόμενα χρόνια. Πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση σε πρώιμο στάδιο. Οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες, όπως αυτή για το λίθιο, την οποία μόλις συνήψαμε με την Ganfeng, έχουν καθοριστική στρατηγική σημασία για την εφαρμογή της ηλεκτρικής μας πολιτικής», δήλωσε το μέλος του ΔΣ της γερμανικής εταιρείας, Stefan Sommer.

Εκτός από τη συμφωνία για την προμήθεια λιθίου, το VW Group και η Ganfeng δήλωσαν διατεθειμένες να συνεργαστούν στο μέλλον σε θέματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση των μπαταριών και την εξέλιξη συσσωρευτών ενέργειας στερεού ηλεκτρολύτη (solid state)._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου