Αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες και ινστιτούτα ενώνουν τις δυνάμεις τους υπό την ηγεσία του VW Group και της Northvolt για τη σύσταση μιας κοινοπραξίας-ένωσης με την ονομασία European Battery Union (EBU).

O Όμιλος VW αλλά και αρκετοί άλλοι ευρωπαίοι εταίροι από επτά χώρες της ΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη σύσταση της European Battery Union (EBU) με σκοπό να προωθηθεί η έρευνα για τις μπαταρίες σε όλη τη γηραιά ήπειρο. Η νέα κοινοπραξία θα διευθύνεται από το VW Group και τον σουηδικό κατασκευαστή μπαταριών Northvolt. Οι κοινές ερευνητικές δραστηριότητες της EBU θα καλύψουν ολόκληρη την κατασκευαστική «ροή» των μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα -  από τις πρώτες ύλες έως και την ανακύκλωση τους.

Όπως ανακοινώθηκε, πέραν της έρευνας, ο πρωταρχικός στόχος είναι να συγκεντρωθεί ευρύτερη τεχνογνωσία για την παραγωγή κυψελών μπαταριών στη γηραιά ήπειρο.

«Οι ερευνητικές δραστηριότητες θα επικεντρωθούν επίσης στην ανάπτυξη και τη σχεδίαση εγκαταστάσεων που θα επιτρέπουν την αειφόρο, φιλική προς το περιβάλλον και ανταγωνιστική παραγωγή μπαταριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η VW.

Όλα τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών της EBU θα «ανταλλάσσονται» μεταξύ όλων των εταίρων πέραν των εθνικών τους συνόρων. Όπως κατέστη γνωστό, οι κοινές ερευνητικές δραστηριότητες των μελών της ένωσης θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020._Χ.Α.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά