top icon
Επικαιρότητα

VW Group και Porsche μελετούν το ενδεχόμενο εισόδου στην Formula 1

Ο γερμανικός όμιλος δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο εισόδου του στη Formula 1 με άρμα την Porsche εφόσον οι κανονισμοί που θα ισχύσουν για τους κινητήρες το 2025 προβλέπουν τη χρήση συνθετικών καυσίμων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, το VW Group δεν λέει όχι στο ενδεχόμενο μελλοντικής εισόδου του στη F1 στην περίπτωση που ο θεσμός υιοθετήσει στο εγγύς μέλλον τη χρήση συνθετικών καυσίμων.

Ο σταθμός ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, Fritz Enzinger, δήλωσε ότι η είσοδος της εταιρείας στην F1 θα είχε «μεγάλο ενδιαφέρον στην περίπτωση που υιοθετηθούν πτυχές της βιωσιμότητας, όπως για παράδειγμα, η χρήση e-fules».

Και προσέθεσε:

«Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πτυχές, θα τις αξιολογήσουμε λεπτομερώς στο πλαίσιο του VW Group και θα συζητήσουμε περαιτέρω βήματα.

«Η Porsche και η VW παρατηρούν τους συνεχώς μεταβαλλόμενους κανονισμούς σε όλες τις σχετικές σειρές αγώνων σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό ισχύει επίσης και για τους επικείμενους κανονισμούς κινητήρων και μονάδων κίνησης για την Formula 1 το 2025».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, και πρώην επικεφαλής της Lamborghini που ως γνωστόν ανήκει στο VW Group, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η F1 βρίσκεται σε συζητήσεις με κατασκευαστές που δεν συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στο θεσμό:

«Προς το παρόν, προτιμούν να παραμένουν ήσυχοι, αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες, πολύ σημαντικές εταιρείες, που θέλουν πραγματικά να κατανοήσουν ποια είναι η προστιθέμενη για αυτές αξία χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της F1».

Θυμίζουμε ότι η Porsche έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Siemens για την παραγωγή eFuels σε μια πρότυπη μονάδα με έδρα την Χιλή (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ