top icon
Επικαιρότητα

VW Group προς Bentley: Κερδοφορία σε ένα με δύο χρόνια ή αλλιώς…

Τελεσίγραφο για επιστροφή στην κερδοφορία το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα έδωσαν οι οικογένειες Piech και Porsche στους ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, η οποία, ως γνωστόν αποτελεί μέρος του ομίλου VW εδώ και δύο δεκαετίες.

Οι κύριοι μέτοχοι του Ομίλου VW, οι οικογένειες Piech και Porsche, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα της Bentley στέλνοντας μέσω επίσημων δηλώσεών τους τελεσίγραφο δύο ετών ώστε η βρετανική εταιρεία να γίνει κερδοφόρα.

«Το σημαντικό είναι κάθε εμπορικό σήμα του Ομίλου VW να παράγει ένα λογικό περιθώριο κερδών», δήλωσε ο Wolfgang Porsche στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας τα εξής: «Αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Bentley και δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

Από τη μεριά του, ο Hans Michel Piech, δήλωσε για το όλο θέμα πως η εικόνα αυτή πρέπει να ανατραπεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα:

«Αυτό πρέπει να γίνει σε ένα έως δύο χρόνια».

Ωστόσο, στις σχετικές δηλώσεις τους τα δύο πρωτοκλασάτα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της VW δε διευκρίνισαν τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Bentley αποτύχει να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι παρατηρήσεις των Wolfgang Porsche και Hans Michel Piech αποτέλεσαν μία μίνι έκπληξη, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν οι δύο πανίσχυρες οικογένειες, οι οποίες ελέγχουν τις τύχες του Ομίλου VW, ανέχθηκαν απώλειες, και μάλιστα σημαντικές και για πολλά έτη, για λογαριασμό της ομόσταβλης Seat.

Θυμίζουμε πως η Bentley έχασε 137 εκ. € τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, σε αντίθεση με ένα μικρό, πλην όμως αισθητό, περιθώριο κέρδους για την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση του Ομίλου VW.

Ο CEO της βρετανικής εταιρείας, Adrian Hallmark, δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες  οι κακές οικονομικές επιδόσεις της Bentley οφείλονται στην καθυστερημένη έλευση της νέας Continental GT, στα προβλήματα ισοτιμίας του νομίσματος της χώρας που προέκυψαν μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την ΕΕ, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία με τις πιστοποιήσεις των μοντέλων της σύμφωνα με το πρωτόκολλο του WLTP. Ωστόσο, ο Adrian Hallmark χαρακτήρισε το 2018 ως «μεταβατικό έτος» προσθέτοντας πως η εταιρεία θα επιστρέψει στην κανονικότητα το 2019._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ