Επικαιρότητα Κόσμος

VW Group: «Θα κατασκευάζουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια, όχι για εκατομμυριούχους»

Λίγο πριν την ανακοίνωση του νέου 10ετούς της προγράμματος που θα αφορά κυρίως στην ηλεκτροκίνηση, η VW αποκαλύπτει πως στόχος της είναι να διαθέτει από το 2020 και μετά το νέο I.D. Neo σε τιμή κοντά στα 23.000 €.

Η VW ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1,2 δις € προκειμένου να «μετατρέψει» τη μονάδα κατασκευής οχημάτων που διατηρεί στο Zwickau σε ένα… μίνι Gigafactory. Σε αυτό, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της e-mobility της VW, Thomas Ulbrich, θα παράγονται κάθε χρόνο πάνω 330.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και το I.D. Neo, ένα μοντέλο που θα ξεκινήσει να παράγεται από το Νοέμβριο του 2019 και θα διατίθεται από το 2020 σε τιμή που θα κυμαίνεται στα 23.000 €.

«Θα κατασκευάζουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια, όχι για εκατομμυριούχους», δήλωσε με έμφαση ο Thomas Ulbrich.

Το σχέδιο του Ομίλου VW στον τομέα της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει την κατασκευή και διάθεση 50 ηλεκτρικών μοντέλων στο σύνολο των 12 εταιρειών του έως το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, στη μονάδα του Zwickau θα ξεκινήσει να παράγεται το I.D. Neo, το I.D. Crozz, ένα κόμπακτ crossover που θα διατίθεται και στην Κίνα και στις ΗΠΑ, το I.D. Lounge από το 2023 και μετά, ένα μεγάλο πολυτελές SUV, καθώς και δύο ηλεκτρικά μοντέλα της Audi και ένα της επίσης ομόσταβλης Seat.

Οι μπαταρίες που θα εφοδιάζουν τα ως άνω μοντέλα θα κατασκευάζονται σε Πολώνια και Ουγγαρία.

Θυμίζουμε πως στο «χορό» της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να μπουν δύο ακόμα μονάδες κατασκευής οχημάτων της VW επί Γερμανικού εδάφους, κάτι που θα οδηγήσει στη μεταφορά μέρους της παραγωγής των «συμβατικών» οχημάτων της τελευταίας στην Τσεχία και αυτό με τη σειρά του στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου της Skoda σε Τουρκία ή Βουλγαρία._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου