Επικαιρότητα Κόσμος

VW: Η επόμενη γενιά των αυτοκινήτων μας θα είναι η τελευταία με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Το VW Group εκτιμά πως η επόμενη γενιά των βενζινοκίνητων οχημάτων του που θα δει το φως της δημοσιότητας το 2026 θα είναι και η τελευταία που θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η VW αλλά και συνολικά το VW Group θα επιδιώξουν μια ριζική και άμεση μετατόπιση της γκάμας τους προς τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς όλες σχεδόν οι «παραδοσιακές» αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται πλέον υπό διαρκή όσο και αυξανόμενη πίεση από τους ρυθμιστικούς φορείς για περεταίρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μου εργάζονται πάνω στην τελευταία πλατφόρμα μας που δεν θα είναι ουδέτερη από άνθρακα ως προς τις εκπομπές», δήλωσε σήμερα σε συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Wolfsburg της Γερμανίας ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής της VW, Michael Jost.

Και συμπλήρωσε:

«Σιγά σιγά εξαλείφουμε στο ελάχιστο τους κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Σύμφωνα με τον Michael Jost, έως το 2050 θα υπάρχουν ελάχιστα αυτοκίνητα του ομίλου που θα τροφοδοτούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και αυτά σε περιφερειακές αγορές του πλανήτη, όπου οι υποδομές υποστήριξης των EV’s δεν θα είναι αναπτυγμένες.

Αναφερόμενος, τέλος, στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων της VW, το οποίο και αποτέλεσε τη θρυαλλίδα εξελίξεων τα τελευταία τρία χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ο Michael Jost είπε:

«Ναι, έχουμε μεγάλη ευθύνη σε αυτό. Κάναμε λάθη»._X.A.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου