Επικαιρότητα Κόσμος

To VW ID.R έτοιμο για νέες προκλήσεις στο «Road to Heaven»

Η VW Motorsport ετοιμάζεται για την κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ ταχύτητας με άρμα το ηλεκτροκίνητο ID.R. Αυτή τη φορά, στη διάσημη διαδρομή των 99 στροφών, στο όρος Tianmen στην Κίνα, που είναι γνωστή ως «Road to Heaven».

Όπως η ίδια έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό, μετά την κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ στo Pikes Peak Hill Climb τον Ιούνιο του 2018, στο Nurburgring Nordschleife ένα χρόνο αργότερα, αλλά και στο Goodwood Festival of Speed τον περασμένο Ιούλιο, η VW Motorsport ετοιμάζεται για μια ακόμα πρόκληση με άρμα το ηλεκτροκίνητο ID.R των 680 ίππων. Ο λόγος για τη Shan Big Gate, ή αλλιώς, τη διάσημη διαδρομή στην Κίνα που είναι γνωστή ανά τον κόσμο με το… παρατσούκλι Road to Heaven , στην οποία το ηλεκτρικό πρωτότυπο της γερμανικής εταιρείας θα επιχειρήσει με οδηγό τον Romain Dumas να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας βαμμένο για την περίσταση στο τυχερό χρώμα των πολιτών της αχανούς αυτής χώρας - το κόκκινο.

VW ID.R

Η Shan Big Gate στην Tianmen, ή αλλιώς, η λεωφόρος Tongtian (Road to Heaven), είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην Κίνα σε απόσταση 1.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Πεκίνου και συνάμα μία διαδρομή που χρησιμοποιείται καθημερινά από τα τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά επισκεπτών μέχρι το όρος της Tianmen. Η διαδρομή ξεκινάει από μία κοιλάδα σε μία περιοχή περίπου 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και καταλήγει σε υψόμετρο περίπου 1.300 μέτρων - η κορυφή δε του βουνού βρίσκεται στα 1.519 μέτρα. Καθ’ όλο το μήκος της ασφάλτινης διαδρομής μήκους 11 χλμ. ο οδηγός – για την περίσταση ο Γαλλος Romain Dumas - θα βρεθεί… αντιμέτωπος με 99 στο σύνολο απαιτητικές στροφές.

«Το πρωτοποριακό ID.R είναι ο πρεσβευτής της αμιγώς ηλεκτροκίνητης οικογένειας μοντέλων ID, της οποίας το λανσάρισμα θα ξεκινήσει στην Κίνα το 2020. Τα ρεκόρ ταχύτητας του ID.R επέτρεψαν στη VW να επιδείξει το πάθος της για την ηλεκτρική κινητικότητα και τις δυνατότητές της σε μια ποικιλία συνθηκών», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου