top icon
Επικαιρότητα

VW: με ηλεκτρικό buggy στη Γενεύη

Μια αναβίωση του buggy της δεκαετίας του ’60 σε μορφή ηλεκτρικού concept, θα παρουσιάσει η VW στις αρχές του Μάρτη, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε δεν είναι κάτι παραπάνω από δύο φωτογραφίες, προερχόμενες από το τμήμα σχεδιασμού της Volkswagen, που δεν αποκαλύπτουν πολλά. Ασφαλώς η οροφή είναι ανοιχτή και δεν υπάρχουν πόρτες, όπως στο κλασικό buggy που έδρασε κυρίως στη Βόρεια Αμερική, με τη διαφορά πως τώρα ο χρωματισμός μοιάζει ακόμη πιο εξωστρεφής. Από κάτω υπάρχει η ηλεκτρική πλατφόρμα Modular Electric Drive Matrix (MEB) της γερμανικής εταιρείας, ενώ φυσικά το όχημα είναι ηλεκτροκίνητο.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της VW Klaus Bischoff δήλωσε πως ένα buggy είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο, είναι ζωντάνια και ενέργεια σε τέσσερις τροχούς. Ο σκοπός της παρουσίασής του από την Volkswagen δεν είναι η επιστροφή σε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, αλλά και η προβολή της ευελιξίας του πατώματος Modular Electric Drive Matrix. Από πρακτική άποψη, μπορούμε να δούμε πώς μια αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε εύκολα να προσαρμόσει την ηλεκτρική πλατφόρμα της για να φιλοξενήσει τα πάντα, από σπορ αυτοκίνητα μέχρι SUV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ