top icon
Επικαιρότητα

VW: Οι αυστηρότερες περιβαλλοντικές νόρμες θα αυξήσουν τις τιμές των αυτοκινήτων

Ο Herbert Diess προειδοποίησε πως η στροφή στα πιο καθαρά αυτοκίνητα θα αυξήσει τις τιμές ακόμα και στα μοντέλα βάσης των κατασκευαστών καθιστώντας τα ασύμφορα για μεγάλη μερίδα των καταναλωτών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι ο στόχος σε σχέση με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030 είναι «πολύ απαιτητικός» και ότι η αναγκαστική στροφή στην ηλεκτροκίνηση θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών πολλών οχημάτων – ακόμα και των συμβατικών.

Η Herbert Diess προσέθεσε ότι ο όμιλος θα μπορέσει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ΕΕ για μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 60 gr/χλμ. μέχρι το 2030 ενισχύοντας τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε ποσοστό που θα ανέρχεται από 45% έως 50% του συνολικού όγκου πωλήσεων.

«Δεν είμαι σίγουρος πόσοι θα μπορέσουν να το αντέξουν οικονομικά σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση», δήλωσε στο Ντιτρόιτ ο CEO του γερμανικού ομίλου.

Θέλοντας να δώσει μία πιο «χειροπιαστή» ένδειξη του τι θα συμβεί στον τομέα του κόστους, ο Herbert Diess είπε χαρακτηριστικά πως η τιμή λιανικής ενός VW Up θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 3.500 €, φτάνοντας έτσι κοντά στα 14.500 €, ούτως ώστε να «συμμορφωθεί» με τους στόχους εκπομπών του 2030. Η αντίστοιχη αύξηση στην τιμή για ένα Polo, προσέθεσε, θα μπορούσε να φτάσει τα 4.000 €.

Η VW εκτιμά ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταλάβουν το 15% με 18% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη έως το 2025._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ