top icon
Κόσμος

VW: Συνεχίζονται οι περικοπές στην παραγωγή

Η VW προειδοποιεί ότι οι περικοπές στην παραγωγή θα συνεχιστούν και το 2022 εξαιτίας των ελλείψεων ημιαγωγών.

Εν μέσω εντάσεων στο εσωτερικό της VW που σχετίζονται με  τη «μετατόπιση» της εταιρείας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποιεί ότι οι περικοπές στην παραγωγή θα συνεχιστούν και το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group, Herbert Diess, προειδοποίησε για περισσότερες περικοπές στην παραγωγή λόγω της κρίσης στην προμήθεια ημιαγωγών, γεγονός που αναμένεται να πλήξει περισσότερο το βασικό εργοστάσιο του μητρικής εταιρείας του ομίλου στο Wolfsburg,

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στους κόλπους της σχετικά με τη στροφή του ομίλου στην ηλεκτροκίνηση, ο ισχυρός άνδρας του VW Group επεσήμανε με δηλώσεις του πριν λίγα 24ωρα ότι τα προβλήματα στην παραγωγή «εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση».

«Το Wolfsburg πλήττεται ιδιαίτερα από την κατάσταση των ημιαγωγών. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητες οι προσαρμογές της παραγωγικής μας ικανότητας, και μεσοπρόθεσμα».

Herbert Diess - VW

Και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση στην προσφορά ημιαγωγών βελτιώνεται, αλλά ακόμη και το 2022 δεν θα μπορούμε να κατασκευάσουμε όλα τα αυτοκίνητα που θα μπορούσαμε να πουλήσουμε. Όμως,, βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής, ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο».

Ο Herbert Diess είπε επίσης ότι η VW έχει εισαγάγει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πιθανές ελλείψεις με τους προγραμματιστές λογισμικού της εταιρείας έχουν ήδη υιοθετήσει περισσότερες από 150 εναλλακτικές λύσεις στα αυτοκίνητα για να αντικαταστήσουν τα «τσιπ» που βρίσκονται σε έλλειψη.

Το εργοστάσιο στο Wolfsburg αναμένεται να παράγει το 2022 περί τα 570.000 οχήματα, δήλωσε η επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της μονάδας, Daniela Cavallo.

Πέρσι, η παραγωγή στο Wolfsburg μειώθηκε κατακόρυφα κατά 330.000 οχήματα, εν μέρει επειδή ο όμιλος «ευνοούσε» την παραγωγή μοντέλων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους που κατασκευάζονταν σε άλλες μονάδες του – και ως εκ τούτου η παραγωγική ικανότητα στο εν λόγω εργοστάσιο δεν ξεπέρασε τα 400.000 οχήματα.

Ημιαγωγοί - VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ