top icon
Επικαιρότητα

VW: Πιο «λιτές» παραγωγικές διαδικασίες με όφελος 2,6 δις €

Η VW ανακοίνωσε πως θα απλοποιήσει την παραγωγική διαδικασία των μοντέλων της σε όλες τις μονάδες της ούτως ώστε να εξοικονομηθούν έως και 2,6 δις €.

Σύμφωνα με Andreas Tostmann, τα εργοστάσια της VW θα πρέπει άμεσα να γίνουν «ταχύτερα, πιο λιτά και πιο παραγωγικά» προκειμένου η εταιρεία να καταφέρει σε βάθος 7ετία να εξοικονομήσει πόρους που θα αγγίζουν τα 2,6 δις €. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα παραγωγής της VW, οι κατασκευαστικές διαδικασίες «θα εξομαλυνθούν» με αποτέλεσμα τα ποσά που δαπανώνται ανά αυτοκίνητο στην παραγωγική αλυσίδα θα μειωθούν. Ένας ακόμα στόχος για τη γερμανική εταιρεία είναι η αύξηση της παραγωγικότητας κατά 30% έως το 2025.

Η VW σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις επενδύσεις της κατά 1,5 δισ. € λαμβάνοντας οριζόντια – όπως χαρακτηρίζονται – μέτρα σε όλες τις μονάδες κατασκευής οχημάτων, όπως είναι για παράδειγμα η επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων μηχανημάτων και η τυποποίηση της παραγωγής. Ο κ. Herbert Diess, ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group, έχει ήδη ξεκαθαρίσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά πως η μεγαλύτεροι ρυθμοί παραγωγής αποτελούν πρωταρχικής σημασίας ζήτημα. Την ίδια στιγμή,  Diess έχει αποκαλύψει τα σχέδιά του για αύξηση των περιθωρίων κέρδους του γερμανικού Ομίλου στο 6% από 5% που είναι σήμερα.

Εν αντιθέσει με όλα τα παραπάνω, η στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει η VW στον κατασκευαστικό τομέα των επερχόμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της θα είναι πολύ πιο επιθετική. Έτσι, σχεδόν όλα τα εργοστάσια της εταιρείας στη Γερμανία θα «εμπλέκονται» στην ανάπτυξη και παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα βασίζονται στο δάπεδο MEB, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων της VW Group Components στο Braunschweig, το Salzgitter και στο Kassel. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η VW σκοπεύει να επενδύσει 1,3 δις €, από τα συνολικά 6 δις € που είναι ο προϋπολογισμός της για το e-mobility, στις τρεις αυτές μονάδες παραγωγής._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ