top icon
Επικαιρότητα

VW: Ψαλίδι σε 7.000 εργαζομένους σε ορίζοντα 5ετίας

Η VW θα προχωρήσει στην σταδιακή κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας προσδοκώντας, σε συνδυασμό, με άλλες κινήσεις της, στην εξοικονόμηση 5,9 δις € σε ετήσια βάση έως το 2023.

Η VW δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 7.000 υπαλλήλους και ότι θα αυξήσει την παραγωγικότητα της εταιρείας με πρωταρχικό στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση 5,9 δις € μέχρι το 2023. Όλα αυτά θα επιφέρουν, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της μητρικής εταιρείας του γερμανικού ομίλου, την αύξηση του λειτουργικού κέρδους στο 6%.

Στις σχετικές δηλώσεις τους υψηλόβαθμα στελέχη της VW απέκλεισαν το ενδεχόμενο υποχρεωτικών απολύσεων μέχρι το 2025 ξεκαθαρίζοντας πως η μείωση προσωπικού θα επέλθει μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης υπαλλήλων της.

“Τα μέτρα βελτίωσης των κερδών θα επιτρέψουν στο εμπορικό μας σήμα να επιτύχει ένα ανταγωνιστικό επίπεδο απόδοσης το 2022 της τάξης του 6%”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Arno Antlitz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW.

Το περυσινό περιθώριο λειτουργικού κέρδους της VW υποχώρησε στο 3,8%, από 4,2% το 2017, όπως ανέφερε η γερμανική εταιρεία χθες στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψής της (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ)._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ