top icon
Επικαιρότητα

To VW Scirocco μπαίνει στην πρίζα

Η VW θέλει να «σώσει» το όνομα Scirocco. Και για αυτό θα το αναγεννήσει παρουσιάζοντας εν ευθέτω χρόνο τη νέα φουλ ηλεκτρική εκδοχή του.

Με το υπάρχον Scirocco να ψυχορραγεί εμπορικά μετά από 10 σχεδόν χρόνια παρουσίας στις αγορές, η VW έχει αρχίσει εν τοις πράγμασι να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο… μετάλλαξης του σε ένα συναισθηματικό και σπορ μεν κουπέ, που πλέον όμως θα είναι απόλυτα «ευθυγραμμισμένο» με τις τάσεις της νέας αυτοκινητικής εποχής. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού autoexpress.co.uk, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της VW, Frank Welsch, η νέα γενιά του γερμανικού κουπέ θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα-πασπαρτού MEB υιοθετώντας εν πολλοίς τις τεχνικές και όχι μόνο λύσεις που θα φέρει στο φως από το 2020 και εξής η νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων I.D. της εταιρείας.

Οι Γερμανοί σκέφτονται να συνοδεύσουν τη «απλή» έκδοση του μοντέλου με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει περί τους 170 ίππους, ενώ για τις πιο… άγριες, οι σκέψεις όλων συντείνουν προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός «πακέτου» με ισχύ κοντά στους 300 ίππους. Ανάλογα με τη χωρητικότητα των συσσωρευτών ενέργειας και την απόδοση των κινητήριων μονάδων, η αυτονομία των διαθέσιμων εκδόσεων εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 320 έως και 600 χλμ.

Ακολουθώντας ένα ακόμα… trend της εποχής, το νέο ηλεκτρικό VW Scirocco θα εφοδιάζεται και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, παρόμοιο με αυτό που θα δούμε να εφαρμόζεται τα προσεχή χρόνια στα ηλεκτρικά επίσης μοντέλα της οικογένειας ID της VW.

Σύμφωνα με το ανεπίσημο χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει μέχρι  και αυτή τη στιγμή οι ιθύνοντες της VW, ο εξηλεκτρισμός του γερμανικού κουπέ θα πάρει σάρκα και οστά όχι νωρίτερα από το 2020 και σίγουρα πολύ μετά την παύση παραγωγής του «τρέχοντος» μοντέλου, η οποία, όπως όλα μαρτυρούν, βρίσκεται προ των πυλών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ