top icon
Επικαιρότητα

VW Tiguan Allspace: Τώρα και 7θεσιο

Με δύο περισσότερες θέσεις και μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Η επίσημη πρεμιέρα του επιμηκυμένου VW Tiguan έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο κιόλας μήνα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η έκδοση Allspace, όπως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ονομάζεται το… XL Tiguan, θα διαθέτει μεγαλύτερο κατά 110 χλστ. μεταξόνιο και φυσικά ανάλογου μεγέθους πίσω πρόβολο φιλοξενώντας έτσι στο εσωτερικό του έως και επτά ενήλικους επιβάτες. Και η συγκεκριμένη έκδοση θα βασίζεται στο γνωστό δάπεδο MQB, στο οποίο βασίζονται, μεταξύ άλλων, τα VW Golf και Skoda Octavia.

Μέσα στην προσεχή περίοδο, η VW αναμένεται να διευρύνει κι άλλο τη γκάμα του μικρο-μεσαίου της SUV λανσάροντας μια 5θυρη κουπέ παραλλαγή του, το οποίο θα βασίζεται στο «κανονικό» 5θέσιο Tiguan. Όπως ήδη «αιωρείται» στους αυτοκινητικούς κύκλους, η κουπέ εκδοχή του μοντέλου δεν θα προσφέρεται σε έκδοση με off-road χαρακτηριστικά αποτελώντας ουσιαστικά τον αντίπαλο, σε φιλοσοφία και όχι σε τιμή, του Range Rover Evoque, αλλά και του ιαπωνικού CX-5 της Mazda.

Σε αντίθεση με το Allspace, το οποίο θα κατασκευάζεται σε Μεξικό και Κίνα, η εν λόγω έκδοση θα παράγεται στην Ευρώπη.  

Στο μέλλον, η γκάμα των SUV/crossover προτάσεων της VW θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με την προσθήκη των αντίστοιχων εκδόσεων που θα βασίζονται στα Golf και Polo._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ