top icon
Κόσμος

«World Car Person Οf The Year» o Akio Toyoda

Ο Akio Toyoda, ο CEO και Πρόεδρος της Toyota, απέσπασε τον τίτλο «World Car Person Of The Year» για το 2021.

Ο Akio Toyoda είναι ο χαρισματικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corporation, ο οποίος έχει συμβάλει όσο κανείς άλλος για τη διατήρηση του Ιάπωνα κατασκευαστή στην κορυφή της παγκόσμιας αυτοκινητικής πυραμίδας.

Yπό την ηγεσία του, η Toyota παρέμεινε κερδοφόρα το 2020, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό πολλές θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, ο Akio Toyoda διατήρησε τη σταθερή πορεία ανάπτυξης και ανέλιξης της Toyota στη νέα, συνδεδεμένη, αυτόνομη και ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης, ξεκινώντας παράλληλα την κατασκευή της Woven City, μιας πρωτότυπης πόλης του μέλλοντος.

Όπως είναι γνωστό, o Akio Toyoda είναι ένθερμος οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμμετέχοντας μάλιστα ο ίδιος σε αγώνες ως οδηγός. Στο πλαίσιο αυτό, η Toyota συνεχίζει να «λάμπει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ενισχύοντας παράλληλα τη γκάμα των σπορ αυτοκινήτων της σε συνεργασία με την Gazoo Racing.

«Εκ μέρους και των 360.000 μελών της Toyota Team σε όλο τον κόσμο, σας ευχαριστώ για αυτή την τεράστια τιμή! Εάν δεν σας πειράζει όμως θα ήθελα να αλλάξω αυτό το βραβείο από το “άτομο” της χρονιάς, σε “άτομα” της χρονιάς… γιατί είναι η συλλογική προσπάθεια όλων των υπαλλήλων, λιανοπωλητών και προμηθευτών μας σε όλο τον κόσμο που πραγματικά έκανε την Toyota αυτό που είναι σήμερα! Και εγώ δεν θα μπορούσα να επομένως να είμαι ο πιο ευγνώμων CEO.

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω τη συνεισφορά ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Στην Toyota είμαστε πολύ τυχεροί που κατορθώσαμε να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας των μελών της ομάδας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζοντας τη δουλειά μας για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις της βιομηχανίας μας. Ως εταιρεία, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή κινητικότητας για όλους, αλλά είμαστε εξίσου δεσμευμένοι να δημιουργήσουμε νέους τρόπους για να υποστηρίξουμε την ευημερία του πλανήτη μας και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

«Αυτή ήταν μια δύσκολη περίοδος στην ιστορία, η οποία όμως μας υπενθύμισε ότι οι άνθρωποι είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε ο Akio Toyoda.

Ο Akio Toyoda ψηφίστηκε ως «World Car Person Of the Year» για το 2021 από τους 93 διακεκριμένους διεθνείς δημοσιογράφους της κριτικής επιτροπής του θεσμού World Car Awards. Οι 5 φιναλίστ για το 2021, πέραν του Ιάπωνα CEO και Προέδρου της Toyota, ήταν (με αλφαβητική σειρά) ο Pratar Bose, Vice President, Global Design, Tata Motors, o Euisun Chung, Πρόεδρος, Hyundai Motor Group, ο Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer, Hyundai Motor Group και ο Tomiko Takeuchi, Program Manager, MX-30, Mazda Motor Corporation.

Τη σχετική διάκριση τις προηγούμενες τρεις χρονιές είχαν αποσπάσει οι Carlos Tavares, CEO Groupe PSA και πλέον και της Stellantis, o Sergio Marchionne, CEO FCA και Hakan Samuelsson, President-CEO Volvo Cars.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ