Ελαφρύτερη, ταχύτερη, με πιο προκλητική περιβολή και σαφείς διαθέσεις για οριακή οδήγηση στην πίστα. Αυτή είναι, με άλλα λόγια, η νέα Superleggera, η πιο προκλητική έκδοση δρόμου της Lamborghini Huracan.

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε για μια ακόμα φορά την πιο καυτή έκδοση της Huracan στο καθιερωμένο… δυναμόμετρο της Πράσινης Κόλασης να πραγματοποιεί ένα ακόμα σετ δοκιμών κάτω από ιδανικές συνθήκες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα Superleggera θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της τον προσεχή Μάρτιο, στα πλαίσια του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο βρετανικός αυτοκινητικός τύπος σε σχετικές αναφορές του μεταδίδει πως οι Ιταλοί της Lamborghini έχουν συνεργαστεί στενά με την καταξιωμένη στον τομέα της κατασκευής τμημάτων από ανθρακονήματα εταιρεία Carbon Becker, προκειμένου να «προικίσουν» την κορυφαία από κάθε πλευρά Huracan με αρκετά καλούδια που σε συνδυασμό με την απαραίτητη δίαιτα θα περιορίσουν το συνολικό της βάρος κάτω από το άτυπο όριο των 1.400 κιλών.

Στόχος της εταιρείας είναι η νέα Huracan Suprleggera να ανάπτυσσει υψηλότερα ποσά κάθετης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες, στοιχείο που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την σταθερότητα του αμαξώματος στο όριο. Για το λόγο αυτό, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, στο πίσω μέρος θα δεσπόζει μια «σταθερή» αεροτομή σεβαστού… ύψους και διαστάσεων.

Από εκεί και πέρα, διαφορετική θα είναι η σχεδίαση των αεραγωγών, προκειμένου να βελτιωθεί η ροή του αέρα τόσο στα φρένα, όσο και στον ατμοσφαιρικό κινητήρα που «ζει» στο κέντρο του αμαξώματος, του συστήματος εξαγωγής (σ.σ.: χαρακτηριστικές είναι οι ψηλότερα τοποθετημένες αντικριστές απολήξεις των εξατμίσεων, κατά τα πρότυπα της αγωνιστικής Huracan GT3), καθώς και των τροχών.

Σε ότι έχει να κάνει με τον γνώριμο V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων, οι πρώτες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα εντελώς νέο σύστημα ψεκασμού του καυσίμου στους θαλάμους καύσης, για αλλαγές στη χαρτογράφηση της κεντρικής μονάδας ελέγχου, καθώς και για τροποποιήσεις στην εξαγωγή, στοιχεία που αναμένεται να εκτοξεύσουν την ισχύ του ατμοσφαιρικού διαμαντιού πάνω από τους 600 ίππους.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν η Superlight έκδοση της Huracan θα διατηρήσει το σύστημα τετρακίνησης της απλής ή θα αλλάξει εντελώς ρότα «εξαφανίζοντας» τόσο το εμπρός, όσο και το μεσαίο της διαφορικό._Χ.Α.