top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινά η από κοινού εξέλιξη μοντέλων για Alfa Romeo, DS και Lancia

Η Marion David, product director της DS Automobiles, αποκάλυψε ότι οι τρεις premium μάρκες της Stellantis έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους για την από κοινού εξέλιξη νέων μοντέλων.

Τα πρώτα από κοινού εξελιγμένα μοντέλα για τις τρεις premium μάρκες της Stellantis, τις Alfa Romeo, DS και Lancia, θα κάνουν την εμφάνισή τους έως το 2024, καθώς ο νεοσύστατος όμιλος επιδιώκει να μπει δυναμικά στην εν λόγω κατηγορία.

Η Marion David, product director της DS Automobiles, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι μελλοντικά μοντέλα από τα premium εμπορικά σήματα της Stellantis θα μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά, όπως μονάδες κίνησης, που θα τα διαφοροποιούν από τα μοντέλα των mainstream μαρκών του ομίλου, όπως η Peugeot.

«Συνεργαζόμαστε με τους Ιταλούς συναδέλφους μας σε συγκεκριμένες premium μονάδες,  κινητήρες και χαρακτηριστικά για να διαφοροποιήσουμε αυτές τις μάρκες από τις mainstream», δήλωσε η Marion David  κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου DS 4.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Stellantis, οι Alfa Romeo, DS και Lancia χαρακτηρίζονται ως premium μάρκες, με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, να αποτελεί τον «μαέστρο» των συνεργιών και για τα τρεις μάρκες.

Η Marion David είπε επίσης ότι το προϊοντικό πλάνο της DS που ανακοινώθηκε το 2017, σύμφωνα με το οποίο ένα νέο μοντέλο θα κυκλοφορεί κάθε χρόνο έως και το 2023, θα παραμείνει σε ισχύ, με το νέο DS 4 να είναι το τέταρτο μοντέλο αυτού του κύκλου.

«Τα αυτοκίνητα που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και θα κυκλοφορήσουν. Στη συνέχεια, για την επόμενη γενιά τους, επικεντρωνόμαστε στην πραγματοποίηση των συνεργιών που είναι ο λόγος της συγχώνευσης [Stellantis]». Αυτά τα μοντέλα θα εμφανιστούν το 2024 ή το 2025, δήλωσε η Marion David.

Θυμίζουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την Alfa Romeo, η οποία απέτυχε να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους πωλήσεων υπό την σκέπη της Fiat Chrysler Automobiles – το 2020 η Alfa Romeo πούλησε 36.526 στην Ευρώπη. Η Lancia, η οποία διαθέτει στη γκάμα της ένα μόλις μοντέλο, το μικρό Ypsilon, ταξινόμησε πέρσι στην Ιταλία, την μοναδική αγορά στην οποία πωλείται, 43.109 οχήματα. Από τη μεριά της, η DS Automobiles «έγραψε» την ίδια περίοδο στη γηραιά ήπειρο 43.028 οχήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ