Επικαιρότητα Κόσμος

Ξεκινά η παραγωγή του Hyundai Kona Electric στην Τσεχία

Η Hyundai ανακοίνωσε πως το Kona Electric θα κατασκευάζεται εφεξής και στη μονάδα της κορεάτικη εταιρείας που βρίσκεται στην Τσεχία.

Η μονάδα, στην οποία θα παράγεται επί ευρωπαϊκού εδάφους το νέο Hyundai Kona Electric, βρίσκεται στη Nosovice της Τσεχίας και σε αυτή η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να παράγει το ηλεκτρικό της SUV με ρυθμό 30.000 αυτοκινήτων ετησίως. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ιθυνόντων της Hyundai Motor Manufacturing Czech, η παραγωγή του ηλεκτρικού Kona θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της εν λόγω μονάδας στις αρχές Μαρτίου.

Hyundai Kona Electric

Μαζί με την παραγωγή του μοντέλου στην έδρα της εταιρείας, στην πόλη Ulsan της Ν. Κορέας, η Hyundai θα τριπλασιάσει έτσι μέσα στο 2020 τον αριθμό των αντιτύπων του νέου Kona Electric που θα διαθέσει στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μπαταρίες που θα εξοπλίζουν τα ευρωπαϊκά Kona Electric θα προμηθεύονται από τη γηραιά ήπειρο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευής οχημάτων της Hyundai στην Τσεχία οι Κορεάτες κατασκευάζουν επίσης τα i30 και Tucson.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Hyundai, η εταιρεία θα διαθέσει στην Ευρώπη μέσα στο 2020 περί τα 80.000 αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των Kona Electric, Ioniq Electric και Nexo FCEV.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου