top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η κατασκευή των πρωτοτύπων του Polestar 1

Στη Σουηδία ξεκίνησε η «γέννηση» των 34 πρωτοτύπων του Polestar 1 που από το 2019 και μετά θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Στη μονάδα του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία η ανεξάρτητη πλέον Polestar ξεκίνησε να κατασκευάζει τα 34 πρώτα αντίτυπα του μοντέλου «1» ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους ιθύνοντες της εταιρείας για τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και φυσικά σε δοκιμές εξέλιξης και πρόσκρουσης πριν το μοντέλο πάρει το δρόμο για την «κανονική» παραγωγή που θα πραγματοποιείται στην Κίνα.

«Αυτή η πρώτη παρτίδα 34 αυτοκινήτων θα επιτρέψει στους μηχανικούς μας να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου εξασφαλίζοντας ότι το Polestar 1 είναι τέλειο όταν αρχίζουμε να το παράγουμε στα μέσα του επόμενου έτους», δήλωσε ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath.

Διαβάστε επίσης: 155.000 € θα κοστίζει στην Ευρώπη το Polestar 1

Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, το νέο Polestar 1 θα κατασκευάζεται σε μία «state of the art» μονάδα στην Κίνα, την οποία θα επιμεληθούν αισθητικά οι Νορβηγοί αρχιτέκτονες της εταιρείας Snøhetta. Ο σημαντικότερος άσσος στο μανίκι των Σουηδών θα είναι η οικολογική συμπεριφορά της εν λόγω μονάδας, με τους ανθρώπους των Volvo και Polestar να υπόσχονται πως, αμέσως μετά την περάτωση του έργου, θα πρόκειται για την πιο φιλική προς το περιβάλλον κατασκευαστική μονάδα σε ολόκληρη την Κίνα, αλλά συνάμα και μια από τις πιο «καθαρές» στο σύνολο της υφηλίου.

Από τα μέσα της επόμενης χρονιάς και μετά, περίοδο κατά την οποία θα έχει ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του Polestar Production Center με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και ρομπότ, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμές της αλυσίδας παραγωγής. Αρχικά, η κατασκευαστική δυναμική του PPC θα περιοριστεί στις 500 μόλις μονάδες σε ετήσια βάση, ωστόσο με την πάροδο των ετών και την προσθήκη επιπλέον μοντέλων, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ