08 Νοε 2018

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW Z4

Στη γνώριμη, εδώ και χρόνια, αυστριακή μονάδα παραγωγής οχημάτων της Magna Steyr δόθηκε και επίσημα από την περασμένη Παρασκευή το πράσινο φως για τη νέα BMW Z4.

BMW Z4 - Magna Steyr

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για την έναρξη της παραγωγής της νέας Σειράς 8 Convertible, σήμερα είναι η σειρά για ανάλογες… δηλώσεις από το στρατόπεδο των Βαυαρών της BMW, αλλά και από εκείνο των αυστριακών συνεργατών τους. Έτσι, όπως κατέστη γνωστό πριν λίγες ώρες, η πρώτη BMW Z4 βγήκε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή από τη γραμμή παραγωγής της Magna Steyr στην Αυστρία, στις εγκαταστάσεις της οποίας θα «προκύπτει» από το 2019 και η νέα Toyota Supra, η οποία, ως γνωστόν, εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη BMW.

Εκτός από το ίδιο το αυτοκίνητο, επί αυστριακού εδάφους παράγονται από την BMW Motorenwerk Steyr και οι 4κύλινδροι και 6κύλινδροι κινητήρες των εκδόσεων sDrive20i, sDrive30 και M40i.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη νέα BMW Z4 (G29), στη μονάδα της Magna Steyr στο Graz «γεννιέται» και η Σειρά 5 (G30). Θυμίζουμε πως εκεί κατασκευάζονταν από το 2003 έως και το 2010 η πρώτη γενιά της BMW X3 και τα χρόνια που ακολούθησαν έως και το 2016 αρκετά μοντέλα-εκδόσεις της ΜΙΝΙ.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα, από τη Magna Steyr έχουν κατασκευαστεί για λογαριασμό του BMW Group περισσότερα από 1,3 εκ. αυτοκίνητα._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • BMW Z4 - Magna Steyr
  • BMW Z4
Ετικέτες: