top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron

Μπορεί να μην έχει παρουσιαστεί επισήμως, ωστόσο το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Audi Q4 e-tron ξεκίνησε να παράγεται στη μονάδα της ομογάλακτης VW, στο Zwickau της Γερμανίας.

Στο multi-brand εργοστάσιο του VW Group στο Zwickau, το Audi Q4 e-tron ξεκίνησε να παράγεται πριν λίγα 24ψρα στην ίδια γραμμή παραγωγής της με το ομόσταβλο VW ID.4, ενώ στο μέλλον ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο της μητρικής εταιρείας του γερμανικού ομίλου θα κατασκευάζεται στην ίδια «αλυσίδα».

Στην εν λόγω γραμμή παραγωγής, 1.400 υπάλληλοι της Volkswagen Saxony, εκ των οποίων 100 από το «στρατόπεδο» της Audi, παράγουν καθημερινά τα συμπαγή ηλεκτρικά SUV του ομίλου, τα οποία υιοθετούν για την περίσταση την ευέλικτη πλατφόρμα MEB.

Audi Q4 e-tron

Ο Peter Kössler, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi και υπεύθυνος στους τομείς της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, δήλωσε: «Η συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών εταιρειών μας στο Zwickau καταδεικνύει για άλλη μια φορά το τεράστιο δυναμικό συνέργειας που απολαμβάνουμε στον όμιλο. Η προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής του Audi Q4 e-tron αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής ομαδικής εργασίας μεταξύ των συναδέλφων της VW και της Audi. Το νέο, συμπαγές ηλεκτρικό SUV είναι αναμφισβήτητα ένα πραγματικό Audi που θα εντυπωσιάσει τους πελάτες μας».

Ο Δρ. Stefan Loth, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής που διαχειρίζεται το Volkswagen Saxony, δήλωσε: «Με την έναρξη της παραγωγής του Audi Q4 e-tron, το εργοστάσιο της VW στο Zwickau είναι πλέον ένα εργοστάσιο πολλαπλών εμπορικών σημάτων. Ως αποτέλεσμα, γράφουμε ένα ακόμη κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ στη Σαξονία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους της Audi που κατασκευάζουν τα οχήματα με την υψηλότερη ποιότητα, στον συμφωνημένο όγκο και στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».

Audi Q4 e-tron

Το Audi Q4 e-tron, το οποίο θα κατασκευάζεται στο Zwickau με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, θα παρουσιαστεί επίσημα στα μέσα Απριλίου και θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το καλοκαίρι του 2021.

Μέχρι το 2025, η Audi σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα από 20 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και να επεκτείνει την προσφορά plug-in υβριδικών μοντέλων. Τα δύο κύρια εργοστάσια της Audi στο Ingolstadt και στο Neckarsulm είναι επίσης έτοιμα να κατασκευάσουν πλήρως ηλεκτρικά οχήματα – έτσι από το 2022, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων που βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) – το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche – αναμένεται να βγει από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο Ingolstadt.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες εικόνες του εσωτερικού του νέου Audi Q4 e-tron

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ