top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi A1 στο Martorell της Ισπανίας

Το νερό μπήκε στο αυλάκι για το νέο Audi A1 που εφεξής θα παράγεται κατ’ αποκλειστικότητα στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell της Ισπανίας. Όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι τώρα με το Q3, που πλέον «μετακόμισε» ανατολικά στο Gyor της Ουγγαρίας.

Το ολοκαίνουργιο A1, το νέο σπορ κόμπακτ μοντέλο της Audi, θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell της Ισπανίας και θα διανέμεται από εκεί σε όλες τις αγορές στις οποίες θα πωλείται συμβάλλοντας έτσι θετικά στην περαιτέρω αύξηση του όγκου εξαγωγών της συγκεκριμένης μονάδας – ο οποίος αυτή τη στιγμή υπερβαίνει το 80%.

Η Audi «έφερε» την παραγωγική διαδικασία του νέου A1 στην Martorell (σ.σ.: το προηγούμενο κατασκευαζόταν στις Βρυξέλλες, εκεί όπου σήμερα φτιάχνεται το νέο e-tron) έχοντας προηγουμένως αποσύρει από τις εγκαταστάσεις του εκείνη του Q3, που με τη σειρά του «γεννιέται» πλέον στη νεότερη γενιά του στo Gyor της Ουγγαρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή του Audi Q3 στο Martorell ξεκίνησε το 2011 και έκτοτε, μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο, από τις γραμμές παραγωγής του ισπανικού εργοστασίου την πόρτα της εξόδου είδαν περίπου 800.000 αντίτυπά του.

 «Η κατασκευή του Audi A1 εδώ στο Martorell αποτελεί αναγνώριση της εξαιρετικής δουλειάς της ομάδας της Seat που έγινε στην παραγωγή του Q3 τα τελευταία χρόνια. Το Audi A1 θα κατασκευάζεται σύμφωνα με τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Audi στο εργοστάσιο του Martorell αλλά και ολόκληρου του VW Group», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του εργοστασίου, Christian Vollmer.

Η κατασκευή του νέου A1, του δεύτερου premium μοντέλου της Audi που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ισπανία μετά το Q3, θα πραγματοποιείται σε δύο βάρδιες στην ανανεωμένη Γραμμή 3, βασιζόμενο στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group. Αυτή είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία δομούνται, μεταξύ άλλων, τα Ibiza και Arona, τα οποία και παράγονται στο Martorell._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ