top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Juke

Η Nissan ξεκινά σήμερα την παραγωγή του νέου Juke στο εργοστάσιο της στο Sunderland της Μ. Βρετανίας μετά από πρόσθετη επένδυση ύψους 100 εκ. λιρών.

Το νέο Nissan Juke γυρίζει φέτος τη δεύτερη κατά σειρά σελίδα του, δέκα χρόνια μετά την πρεμιέρα του μοντέλου πρώτης γενιάς που σχεδιαστικά – και όχι μόνο – τάραξε τα νερά στην κατηγορία των μικρών crossover μοντέλων. Σήμερα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως ξεκινά και η παραγωγική διαδικασία του μοντέλου στη γνώριμη πλέον μονάδα της στο Sunderland της Μ. Βρετανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, το 70% της παραγωγής του νέου Nissan Juke θα απορροφηθεί από τις αγορές της ΕΕ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα δύο τρίτα των προμηθευτών του μοντέλου έχουν την έδρα τους στη γηραιά ήπειρο.

Nissan Juke

Επισκεπτόμενος τη μονάδα κατασκευής οχημάτων της Nissan στο Sunderland, και συγκεκριμένα τη γραμμή παραγωγής του νέου Juke, ο πρόεδρος της Nissan Europe, Gianluca de Ficchy, δήλωσε:

 «Το νέο Juke αντιπροσωπεύει μια επιπλέον επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο μας στο Sunderland. Πριν από τριάντα πέντε χρόνια, η Nissan αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξυπηρετήσει τις ευρωπαϊκές αγορές. Δέκα εκατομμύρια οχήματα αργότερα, το Sunderland είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία/ Με περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από τη Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις έμπειρες και εξειδικευμένες ομάδες μας στο Paddington, στο Cranfield και στο Sunderland.»

Nissan Juke

Θυμίζουμε πως το ιαπωνικό μοντέλο τροφοδοτείται από έναν 3κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.0 λίτρου της οικογένειας DIG-T, με ισχύ 117 ίππους προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις και οικονομία καυσίμου σε σχέση με το παρελθόν – κινητήρες ντίζελ δεν διατίθενται. Ο 1.000άρης κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή εναλλακτικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) επτά σχέσεων με paddles στο τιμόνι, αλλά και με τρία προγράμματα οδήγησης (Eco, Standard, Sport).

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το νέο Nissan Juke

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ