11 Ιαν 2017

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Micra

Τo εναρκτήριο λάκτισμα για το νέο Nissan Micra δόθηκε και επισήμως.

Η Nissan, μετά τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε πως τα πρώτα Micra ξεκίνησαν και επισήμως να βγαίνουν από το εργοστάσιο της… Renault που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Flins της Γαλλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η εμπορική διάθεση του μοντέλου σε βασικές αγορές της γηραιάς ηπείρου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον προσεχή Φεβρουάριο και στις υπόλοιπες κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Το Nissan Micra, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1983, περνά από φέτος στην πέμπτη κατά σειρά γενιά του, όντας «τοποθετημένο» πλέον στην καρδιά της κατηγορίας Β και όχι, όπως συνέβαινε με τον προκάτοχό του, ένα σκαλί πιο χαμηλά σε σχέση με τα παραδοσιακά σούπερ μίνι μοντέλα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το πρώτο μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή που «γεννιέται» σε ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Renault σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό και την επιστροφή του μοντέλου σε μονάδα συναρμογής της γηραιάς ηπείρου ύστερα από επτά χρόνια «απουσίας».

Το εργοστάσιο στο Flins είναι ένα από τα αρχαιότερα για τη Renault, καθώς οι εργασίες κατασκευής οχημάτων για τη γαλλική εταιρεία ξεκίνησαν εκεί το 1952. Σήμερα στα ενδότερά του συναρμολογούνται, πέραν του νέου Micra, τα Renault Clio και Zoe._X.A.

Ετικέτες: