Επικαιρότητα Κόσμος

Ξεκίνησε στην Πολωνία η παραγωγή του 3κύλινδρου 1.5L κινητήρα των Yaris και Yaris Cross

Στο Jelcz-Laskowice της Πολωνίας ξεκίνησε να κατασκευάζεται ο νέος, 3κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας της οικογένειας Dynamic Force Engine που λίαν συντόμως θα κινεί τα νέα Yaris και Yaris Cross.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, η Toyota Motor Manufacturing Poland άναψε το πράσινο φως για την εκκίνηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Toyota Motor Europe στο Jelcz-Laskowice της Πολωνίας, του νέου 3κύλινδρου κινητήρα των 1,5 λίτρων που θα δούμε να «φοριέται» τόσο στο νέο Yaris, όσο και στο Yaris Cross, την B-SUV εκδοχή του πρώτου. Τεχνολογικά, το εν λόγω σύνολο ανήκει στη νεότερη οικογένεια κινητήριων συνόλων της Toyota που βασίζεται στον 2λιτρο σύνολο των Ιαπώνων φέροντας επισήμως την ονομασία Dynamic Force Engine.

Toyota 1.5L Engine

Ο 1.500άρης κινητήρας της Toyota, ο οποίος διαθέτει μεταβλητό χρονισμό και λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ξεχωρίζει για την υψηλή θερμοδυναμική του απόδοση (40%), αλλά και για τις μειωμένες κατά 20% εκπομπές CO2 σε σχέση με το αντίστοιχο σε χωρητικότητα σύνολο του απερχόμενου μοντέλου. Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 15% επιπλέον ισχύ, συνθέτοντας σε πρακτικό επίπεδο δύο ανεξάρτητες λύσεις και λειτουργώντας είτε αυτόνομα, είτε ως μέρος υβριδικών συστημάτων κίνησης.

Toyota Motor Manucaturing Poland

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Toyota Motor Europe έχει προβεί στην Πολωνία σε επενδύσεις ύψους 1 δις ευρώ για τη δημιουργία μονάδων στις οποίες κατασκευάζονται κινητήρες και συστήματα μετάδοσης. Πιο συγκεκριμένα, από το 2018 στο Walbrzych πάραγεται η γνώριμη μονάδα κίνησης 1.8 e-CVT και στο Jelcz-Laskowice ο 2λιτρος και (πλέον) ο νέος 1.500άρης κινητήρας της οικογένειας Dynamic Force Engine, ενώ από το 2021 στο Wałbrzych θα «γεννιέται» καθημερινά ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου CVT.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου