top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινούν οι παραδόσεις των πρώτων «Made in China» Tesla Model 3

Μόλις 357 ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Gigafactory 3 στη Σαγκάη της Κίνας, η Tesla ετοιμάζεται αύριο για τις παραδόσεις των πρώτων «Made in China» Model 3.

Στις 6 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Elon Musk εγκαινίασε τις εργασίες κατασκευής του Gigafactory 3, το οποίο αποτελεί ήδη και μόλις 357 ημέρες μετά τη θεμελίωσή του, την κατασκευαστική έδρα αλλά και το εφαλτήριο, ενγένει, των εμπορικών δραστηριοτήτων της Tesla στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη. Σύμφωνα με αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης, η Tesla China, σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, αντίστοιχη με εκείνη που έλαβε ώρα στο Freemont των ΗΠΑ πριν δυόμιση περίπου χρόνια, αναμένεται αύριο να παραδώσει σε 15 πελάτες της – για την ακρίβεια, σε 15 υπαλλήλους της! – τα πρώτα αντίτυπα του «κινεζικού» Model 3.

Αν μη τι άλλο, το «Made in China» Model 3 των 50.000 περίπου δολαρίων αποτελεί το κλειδί (ή διαφορετικά, τον δούρειο ίππο) για την άλωση της μεγαλύτερης αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την πρωτοπόρο στο είδος αμερικανική εταιρεία από το Palo Alto των ΗΠΑ. Το όλο εγχείρημα αποκτά τη δική του, ξεχωριστή διάσταση, με δεδομένο το γεγονός ότι στην Κίνα δραστηριοποιούνται ήδη πολλοί «τοπικοί» κατασκευαστές διαθέτοντας στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικά μοντέλα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, τα οποία ωστόσο δεν διακρίνονται για την τεχνολογική τους υπεροχή σε σχέση με τα τετράτροχα EVs του Elon Musk.

Συν τοις άλλοις, χάρη στο Gigafactory 3 και την κατασκευή του Model 3 στα «σωθικά» του (σ.σ.: σύντομα και του νέου Model Y), η Tesla είναι σε θέση να αποφύγει τους υψηλούς εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλλονται, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, σε προϊόντα αμερικανικής κατασκευής που εν συνεχεία εισάγονται και διατίθενται στην Κίνα.

Θυμίζουμε πως πριν λίγα μόλις 24ώρα, η Tesla εξασφάλισε έξτρα χρηματοδότηση ύψους 1,4 δις δολαρίων από τρεις κινεζικές τράπεζες προκειμένου να «ενισχυθούν» οι δραστηριότητες του Gigafactory 3.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ