top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινούν οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών VW Golf eHybrid και GTE

Η VW ανακοίνωσε το έναυσμα της εμπορικής διάθεσης των δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων eHybrid και GTE του νέου Golf.

Η VW εξηλεκτρίζει τη γκάμα της όγδοης γενιάς Golf διαθέτοντας και επισήμως πλέον στις αγορές της Ευρώπης δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις για το μικρομεσαίο οικογενειακό της μοντέλο που φέρουν τις ονομασίες eHybrid και GTE.

Η καρδιά και των δύο PHEV μοντέλων συνίσταται στον «παλαίμαχο» TSI βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων του γερμανικού ομίλου, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ιόντων λιθίου με μεγαλύτερη κατά 50% χωρητικότητα σε σχέση με το παρελθόν (13 kWh).

Στην έκδοση eHybrid η συνδυαστική ισχύς ορίζεται στους 204 ίππους, ενώ στην GTE στους 245 ίππους, όπως και στο νέο Golf GTI – και οι δύο μονάδες συνεργάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG με 6 σχέσεις μετάδοσης. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, με πλήρη φόρτιση της μπαταρίας η αυτονομία της έκδοσης eHybrid ανέρχεται στα 80 χλμ. και της GTE στα 62 χλμ. Συνολικά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο NEDC, η μέγιστη αυτονομία των δύο οχημάτων ανέρχεται στα 870 και 745 χλμ.

VW Golf eHybrid - VW Golf GTE

Το νέο Golf eHybid θα είναι διαθέσιμο με το επίπεδο εξοπλισμού Style και το Golf GTE στην ομώνυμη έκδοση. Και οι δύο εφοδιάζονται μεταξύ άλλων με στοιχεία και αξεσουάρ όπως το Digital Cockpit Pro, το σύστημα πλοήγησης Discover Media, η επαγωγική φόρτιση κινητού τηλεφώνου, το σύστημα Dynamic Road Sign Display και Travel Assist που περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control και Lane Assist, το Front Assist Autonomous Emergency Braking, το σύστημα κλιματισμού Air Care Climatronic, το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί Keyless Start, τα φώτα LED Plus κ.α.

Στην αγορά της Γερμανίας, η τιμή του νέου Golf eHybrid ορίζεται στα 39.781,18 ευρώ και εκείνη του Golf GTE στα 41.667,40 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ