top icon
Επικαιρότητα

Ξεπέρασαν τις 600.000 οι προ-παραγγελίες του Tesla Cybertruck

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, oι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το Tesla Cybertruck έχουν ήδη ξεπεράσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις 600.000 μονάδες.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Tesla έκανε μία ακόμα έκπληξη παρουσιάζοντας το Cybertruck, ένα αμφιλεγόμενης αισθητικής ηλεκτρικό pick-up μοντέλο, που πολύ γρήγορα όμως κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σήμερα, πέντε σχεδόν μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήριά του επί αμερικανικού εδάφους, το Cybertruck φέρεται να αγγίζει τις 622.000 προ-παραγγελίες παγκοσμίως, βαδίζοντας, εν μέσω επιδημίας, το άτυπο ορόσημο των 1.000.000 μονάδων.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το νέο Tesla Cybertruck

Σύμφωνα με τον καλά ενημερωμένο, σε θέματα που αφορού το pick up μοντέλο της Tesla, ιστότοπο Cybertruck Owners Club, κάθε μέρα που περνά στον ως άνω αριθμό προστίθενται περί τις 1.000 νέες προ-παραγγελίες.

Σε ότι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει έως τώρα το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του νέου, ηλεκτρικού pick up μοντέλου της Tesla, οι ΗΠΑ έχουν ξεκάθαρα το επάνω χέρι με σχεδόν 400.000 προ-αραγγελίες, εκ των οποίων περίπου οι 70.000 απαντώνται στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Καναδάς, με σχεδόν 54.000 παραγγελίες, ενώ 16.833 φέρονται να είναι οι ενδιαφερόμενοι στην Αυστραλία.

Στην Ευρώπη, τα προβάδισμα ανήκει στη Μ. Βρετανία (7.133 μονάδες), ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν η Γερμανία και η Νορβηγία, με 5.700 προ-παραγγελίες έκαστη. Πίσω τους ακολουθούν η Σουηδία (5.136), η Ολλανδία (3.424), η Γαλλία (2.300) και η Ισλανδία (2.283).

Θυμίζουμε ότι η Tesla προσφέρει το Cybertruck σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις – με κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και δύο ηλεκτροκινητήρες καθώς και σε μία ακόμα πιο «ικανή» με τρεις ηλεκτροκινητήρες. Στην κορυφαία, το pick-up μοντέλο της Tesla θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,9 δλ., ενώ τα πρώτα 400 μ. θα καλύπτονται από στάση σε 10,8 δλ.

O Elon Musk υπόσχεται πως η πιο αποδοτική εκδοχή του Cybertruck θα έχει αυτονομία 800 χλμ., με τη βασική να είναι σε θέση να καλύψει με μια φόρτιση τουλάχιστον 400 χλμ. Σύμφωνα με την Tesla το Cybertrack θα είναι εφοδιασμένο με αερανάρτηση, η οποία θα μπορεί να εξασφαλίζει απόσταση από το έδαφος που θα φτάνει έως και τα 400 χλστ. Όπως ανακοινώθηκε, οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής του αυτοκινήτου φτάνουν αντίστοιχα τις 35 και 28 μοίρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ