top icon
Επικαιρότητα

Υβριδικούς κινητήρες θα κατασκευάζει η Renault στην Τουρκία

Η γαλλο-τουρκική Oyak Renault θα ξεκινήσει την παραγωγή κινητήρων για υβριδικά οχήματα στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, δήλωσε ο Υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της γείτονας χώρας.

Το νέο επιχειρηματικό και βιομηχανικό αυτό εγχείρημα διαθέτει ήδη μία εξασφαλισμένη επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων € και θα βοηθήσει στη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας κατά 2,3 δις δολάρια ετησίως, ανέφερε στη δήλωσή του ο αρμόδιος Υπουργός, Mustafa Varanak. Και προσέθεσε:

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που αλουμινένιοι κινητήρες θα κατασκευαστούν στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης: Η αυτοκινητοβιομηχανία στην Τουρκία καλά κρατεί

Αμέσως μετά τη συνάντηση στην Άγκυρα του Mustafa Varanak με τον Antoine Aoun, τον Γενικό Διευθυντή της Oyak Renault Turkey, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως ο τουρκικός εταίρος της γαλλικής εταιρείας θα θέσει τις βάσεις για το νέο εργοστάσιο κατασκευής υβριδικών κινητήρων στις 19 Οκτωβρίου.

«Ο όμιλος Renault πιστεύει στην Τουρκία και έτσι συνεχίζει να κάνει επενδυτικά σχέδια», δήλωσε ο Antoine Aoun.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση που θέλει τη Renault να είναι έτοιμη να μεταφέρει στη μονάδα παραγωγής που ήδη διαθέτει στην Προύσα της Τουρκίας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του νέου Renault Clio (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Αξίζει με την ευκαιρία να σημειωθεί πως λίγο μετά, και συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο, ο Πρόεδρος της γείτονας χώρας, Recep Tayyip Erdogan, ανακοίνωσε τη θέσπιση κινήτρων ύψους 33 δις δολαρίων για την υποστήριξη 23 νέων βιομηχανικών project στην Τουρκία από 19 διαφορετικές επιχειρήσεις. Τα κίνητρα αυτό αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των επενδύσεων στη χώρα, καθώς και στην υποστήριξη επιχειρήσεων σε τομείς, όπως η υγεία, η άμυνα, τα αυτοκίνητα κ.α._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ