top icon
Επικαιρότητα

Το υδρογονοκίνητο Audi Q6 h-tron στο Ντιτρόιτ

Ένα πρωτότυπο μοντέλο, που θα κινείται με βάση το υδρογόνο και θα βασίζεται στο ηλεκτρικό Q6 e-tron, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Audi σε λίγες μέρες επί αμερικανικού εδάφους.

Ο Όμιλος VW επιχειρεί να αποτινάξει τις σκιές που τον βαραίνουν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις επιδιδόμενος σ’ ένα μπαράζ ειδήσεων και παρουσιάσεων νέων μοντέλων με «καθαρό» περιεχόμενο και αποτύπωμα, αντίστοιχα. Εν προκειμένω, μετά το ντεμπούτο του υδρογονοκίνητου Audi Α7 τον περασμένο μόλις μήνα, σειρά φαίνεται πως έχει η αντίστοιχη έκδοση του Q6, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην καρδιά της χώρας απ’ όπου ξεκίνησε η αμφισβήτηση των περιβαλλοντικών ευαισθησιών των Γερμανών.

Το πρωτότυπο Q6 h-tron, όπως πιθανολογείται πως θα ονομάζεται (σ.σ.: διόλου τυχαία, η ονομασία h-tron κατοχυρώθηκε και επίσημα από τον Όμιλο VW νωρίτερα μέσα στη φετινή χρονιά), θα κινείται από κυψέλες που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις μπαταρίες της έκδοσης e-tron. Θυμίζουμε πως οι τελευταίες βρίσκονται εγκατεστημένες χαμηλά στο δάπεδο του οχήματος, προκειμένου να μην επηρεαστεί σημαντικά το κέντρο βάρους της όλης κατασκευής.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Audi αναμένεται μέσα στα προσεχή χρόνια να επενδύσει σημαντικά ποσά προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω τη συγκεκριμένη τεχνολογία παραγωγής καυσίμου, η βασική αρχή της οποίας«πατά» στη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο.

Το πρωτότυπο Q6 h-tron δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά σε σχεδίαση σε σχέση με το αντίστοιχο e-tron (φωτ.) χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια ακριβώς ευέλικτη πλατφόρμα MLB.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το Q6 h-tron θα είναι έτοιμο να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Audi όχι νωρίτερα από το 2018 σε μια προσπάθεια να αντιπαρατεθεί –τεχνολογικά και εμπορικά- με το Tesla Model X.

Την κίνηση στο μηδενικών εκπομπών νέο Audi Q6 h-tron θα εξασφαλίζουν τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν συνδυαστική ισχύ κοντά στους 430 ίππους εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή μια αυτονομία κίνησης της τάξης των 500 χλμ._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ